Munca in exces dauneaza grav sanatatii fizice si psihice si poate ameninta calitatea muncii. Dar putini stiu ca la baza mult invocatului burnout sta un mecanism psihologic foarte subtil, cel al nesigurantei de sine. O astfel de atitudine, grefata pe cultura controlului social creata de organizatiile profesionale de elita, genereaza workaholicii. Despre toate aceste resorturi emotionale care pot declansa dependenta de munca si epuizarea vei afla in acest articol, scrie Revista CARIERE.

Se da urmatorul scenariu: „X isi adora jobul si e foarte motivat sa performeze. Managerii sai sunt incantati de implicarea, atasamentul, profesionalismul si dedicatia lui. X lucreaza ore intregi pentru a se asigura ca echipa sa e bine manageriata, ca termenele limita sunt respectate si ca munca echipei e mereu peste standardele impuse. Impuse de el.

In primele doua luni, organizeaza de unul singur o conferinta importanta pentru compannie – de la organizare, la promovare, marketingul si tot ce presupune un eveniment de anvergura. O realizare remarcabila.

„Aproape am devenit un robot”, explica X unui manager al unei firme de contabilitate. Desi lucreaza deseori peste program, spune ca i se pare normal: „Este ca o spalare pe creier. Ma simt ca intr-un set-up cu cerinte care cresc mereu si iti spui ca nu conteaza, ca te vei odihni dupa, dar acel moment nu vine niciodata.”

Citeste continuarea pe Revista CARIERE

Sursa foto: Revista CARIERE

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri