Claudiu Ceia a avut primul contact cu lumea IT-ului pe la 12 ani, cand impartea cu verii lui un PC 486. Vechimea calculatorului nu a constituit un impediment, ba chiar i-a fost de folos intr-un fel, fiindca a reprezentat cea mai buna introducere in programare, considera tanarul. Motivul?

„Era foarte motivanta ideea ca ai putea crea ceva singur, care sa concureze cu jocurile sau aplicatiile pe care le aveai la dispozitie. Bineinteles ca nu era chiar asa, dar in ochii mei totul era posibil”, marturiseste acesta.

A luat „virusul” programarii de la varul sau cel mare, care incepuse deja sa studieze limbajul Turbo Pascal la scoala si i-a aratat si lui ce invata. „Asa ca, la 14 ani, cand am avut parte de primul PC propriu, am inceput sa invat tot Turbo Pascal, dupa o carte luata de mama de la biblioteca. Dar care s-a dovedit a fi o minciuna. Se numea «Invata Pascal in 21 de zile», insa estimarea de pe coperta a fost prea optimista; au trecut 21 de zile si tot nu invatasem limbajul”, explica acesta.

Citeste continuarea pe Revista CARIERE

Citeste si:
M. Muncii: In Romania, oamenii vor sa se pensioneze cat mai devreme
Ministrul Muncii, despre...
Sursa foto: Revista CARIERE

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
PENNY Market incheie anul 2019 cu 256 de magazine deschise in Romania