Colegiul Nautic Roman, singurul institut privat de marina din Romania, vine cu o oferta inedita pentru cei care vor o licenta britanica, in doua domenii care au ca elemente comune salariul mare si angajabilitatea ridicata: marinaria si computerele.

Stam de vorba cu conf.dr. Stelian Cojocaru, directorul Colegiului Nautic Roman, care ne precizeaza:
Oferim tinerilor care doresc o diploma universitara britanica in domeniul maritim sau in IT sansa de a studia anul I in Romania, urmand ca in anii superiori sa studieze in Anglia, de unde obtin diploma de licenta, respectiv brevetul de ofiter. In anul 2016 am obtinut fransiza pentru anul I de studii din partea Tyne Coast College, cel mai vechi colegiu naval de marina comerciala al Angliei, pentru doua programe de ofiteri, navigatie si electromecanica navala. Recent am obtinut o fransiza similara din partea Universitatii Bedfordshire, pentru 6 programe de inginer in computere si IT. Ambele fransize ne dau dreptul de a pregati studentii romani in anul I in Romania, cu o taxa mult redusa si costuri de cazare si masa evident mult mai mici.
Este o noutate absoluta nu doar in Romania, ci in Europa, Colegiul Nautic Roman fiind singura entitate europeana acceptata oficial de sistemul britanic intr-un parteneriat atat de avansat. In anul I cursurile se tin in limba engleza, dupa manuale britanice, respectand rigoarea impusa de procedurile sistemul de educatie din Anglia, unul din cele mai performante din lume. Mai aflam ca cei care vor sa ajunga ofiter de marina cu brevet britanic fac anul 2 in colegiul Tyne Coast College, dupa care beneficiaza de 12 luni de practica imbarcata, la bordul navelor, unde castiga deja primii lor bani.
Pentru programele de marina am fost auditati de catre Autoritatea Maritima a Angliei in perioada 18-20 iunie 2018, fiind astfel prima scoala de marina din Romania care functioneaza sub monitorizarea autoritatii engleze”, ne-a declarat Stelian Cojocaru. Mai aflam si faptul ca prima serie de studenti-marinari romani au incheiat recent cu succes studiile in Anglia si se pregatesc sa plece pe mare, in voiajele de practica.
Programele de inginer in computere si IT reprezinta o alternativa la fel de atractiva pentru romani. Directorul Colegiului Nautic Roman ne-a mai precizat ca ”Universitatea Bedfordshire a deschis pentru Romania 6 specializari, intre care se remarca cele de Inteligenta Artificiala, Robotica si Criminalistica Informatica, pentru care se asigura o angajabilitate de aproape 100% pe piata britanica. Daca monitorizarea anului I are rezultate bune, avem speranta ca ni se va permite sa facem in Romania si anul al II-lea.”
Tinerii care se orienteaza spre aceste doua meserii extrem de atractive trebuie sa stie ca Universitatea Bedfordshire si Tyne Coast College garanteaza acordarea unui imprumut care sa acopere taxa anilor de studii din Anglia. ”Avantajul major al acestei oferte este ca studentii studiaza o parte din programul universitar britanic la ei acasa, respectand reteta calitatii engleze, recunoscuta in toata lumea. Programele de ofiteri de marina au durata de 2 ani iar cele de inginer IT de 3 ani. Cine doreste sa afle tote detaliile este invitat pe pagina noastra web www.nauticalcollege.org” , a mai adaugat Stelian Cojocaru.


Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.