eJobs a lansat Paylab.ro, primul comparator de salarii din Romania. La nivel international, Paylab functioneaza din 2007, iar in prezent este activ in Europa si Africa.

Paylab.ro este singurul instrument prin care utilizatorii pot afla daca salariul pe care il au se inscrie in media pietei, care este fluctuatia fata de aceasta medie, cum isi pot negocia salariile si cum arata, in general, piata salariilor pentru pozitia si domeniul in care activeaza.

Sunt oferite, de asemenea, date comparative si pentru tarile din regiune, astfel incat cei care completeaza chestionarul isi pot face o imagine despre cat ar putea castiga daca ar lucra in alta tara. Criteriile luate in calcul pentru realizarea statisticilor comparative sunt: salariul net lunar, functia, industria, nivelul de experienta a candidatului, studiile, varsta, sexul, orasul de resedinta, pachetul de beneficii non-financiare primit, dimensiunea companiei sau tipul de actionariat.

"Salariile au reprezentat dintotdeauna unul dintre cele mai fierbinti subiecte, atat pentru angajati, cat si pentru angajatori. Cu atat mai fierbinti cu cat vizeaza unul dintre cele mai mari tabu-uri organizationale – cat castigam comparativ cu colegii sau cu alti specialisti din industrie. Mai mult decat atat, multi candidati se confrunta cu o dilema reala atunci cand se prezinta la un interviu de angajare, pentru ca nu stiu care ar fi salariul “corect” pentru o anumita pozitie si au nevoie de un instrument care sa le arate care este dinamica pietei. Iar Paylab tocmai asta face: ia salariul real al utilizatorului si o serie de indicatori relevanti pentru un calcul actualizat si ofera o pozitionare reala in termeni de venituri fata de alti specialisti cu pregatire si experienta similare, din aceeasi industrie si acelasi judet. Odata cu introducere Paylab in Romania, facem primul pas catre o mult asteptata transparentizare a politicilor salariale din companii”, a expplicat Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.

Comparatorul functioneaza pe baza datelor introduse de utilizatori, iar acestea au o vechime de maximum 12 luni. Odata depasit acest termen, toate datele sunt automat sterse, iar sistemul le foloseste pe cele introduse in urma cu mai putin de un an. “In acest fel, calculele salariale vor avea in permanenta un caracter actual si vor reflecta cu acuratete miscarile din fiecare domeniu de activitate. Foarte important, de asemenea, este faptul ca toate datele introduse sunt confidentiale”, a adaugat Bogdan Badea.

Paylab.ro ofera informatii pentru aproape 800 de functii si pozitii, din toate sectoarele private, precum si din institutiile de stat. Totodata, platforma include articole si recomandari pe subiecte precum negocierea salariului, statistici salariale, informatii despre cel mai bine platite abilitati ale candidatilor sau cum sa afli ce salariu poti cere, inainte de a merge la un interviu de angajare.

Paylab poate fi accesat pe www.paylab.ro sau din aplicatia mobila disponibila in Google Play si App Store.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri