Cehia, Romania, Portugalia si Polonia inregistrau anul trecut cea mai ridicata rata a angajarii in randul migrantilor nascuti in afara Uniunii Europene, potrivit datelor publicate luni de Eurostat, citate de Agerpres.

In cazul migrantilor nascuti in afara Uniunii Europene, cea mai ridicata rata a angajarii se inregistra anul trecut in Cehia (79,4%), Romania (76,3%), Portugalia (74,5%) si Polonia (73%).

In schimb, Marea Britanie avea in 2017 cea mai ridicata rata a angajarii in randul migrantilor nascuti in diferite state membre ale Uniunii Europene (83.6%), urmata de Portugalia (82,7%), Suedia (80,7%) si Estonia (80,2%).

Suedia (85,5%), Germania (81,6%) si Olanda (80,5%) aveau anul trecut cea mai ridicata rata a angajarii in randul populatiei native.

La polul opus, Grecia are cea mai scazuta rata a angajarii in randul populatiei autohtone (58,1%) si pentru migrantii nascuti in diferite state membre ale Uniunii Europene (56,1%), in timp ce Belgia are cea mai scazuta rata a angajarii in randul migrantilor nascuti in afara blocului comunitar (52%).

Citeste si:
Care sunt tarile UE in care ai cele mai mari sanse sa iti gasesti job
Integrarea migrantilor in...

In 2017, rata angajarii persoanelor cu varsta cuprinsa intre 20 si 64 de ani din Uniunea Europeana varia de la 63% in randul migrantilor nascuti in afara blocului comunitar, pana la 73% in randul populatiei autohtone si 75,4% pentru migrantii nascuti in diferite state membre ale Uniunii Europene.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Noua Comisie Europeana a trecut de votul Parlamentului European