Topul celor mai doriti angajatori a fost realizat de compania de consultanta Catalyst Solutions in urma analizarii raspunsurilor la intrebarea deschisa: „Care este topul primelor 3 companii pentru care ai vrea sa lucrezi?”. Respondentii au oferit raspunsuri libere la aceasta intrebare, neavand la dispozitie o lista predefinita de companii din care sa aleaga acel angajator pentru care isi doresc sa lucreze.

Primele 4 locuri ale topului celor mai doriti angajatori, atat pentru candidatii cu profil tehnic, cat si pentru cei ce activeaza in domeniul economic, sunt ocupate de unele dintre cele mai mari companii din industria IT si Automotive: Oracle, Microsoft si IBM si Continental.

"Daca in randul candidatilor de profil tehnic, top 10 cei mai doriti angajatori apartin industriilor IT si Automotive, pentru candidatii cu profil economic, observam un grad de variatie mai mare al industriilor in care isi doresc sa lucreze. In top sunt mentionate atat companii din industriile IT, Automotive, Telecom, Energie/Petrol, cat si din consultanta bancara sau financiara", a declarat Ana-Maria Ghita, Talent Research Analyst in cadrul Catalyst Solutions.

cei mai doriti angajatori

Sursa: Studiul Cei mai doriti angajatori, 2018

Citeste si:
Ce-si doresc romanii in 2020: un nou loc de munca si mariri salariale
Ce-si doresc romanii in 2020:...

Cele mai atractive domenii in care isi doresc sa lucreze candidatii

Studiul "Cei mai doriti angajatori" analizeaza si domeniile in care candidatii isi doresc sa activeze, indiferent de industriile pe care le prefera.

Rezultatele pozitioneaza domeniul IT Software / Hardware in topul preferintelor candidatilor. "Acest lucru nu mai este deloc o surpriza daca luam in calcul imaginea pe care companiile din aceasta industrie si-au promovat-o: ofera pachete salariale competitive, atat pentru angajatii cu experienta, cat si pentru persoanele abia intrate pe piata muncii; pun la dispozitie spatii de lucru care stimuleaza creativitatea si originalitatea; se axeaza pe dezvoltarea diverselor competente ale angajatilor si pun pret pe comunicare si lucrul in echipa. Pentru respondenti, sa lucreze pentru aceste companii reprezinta un obiectiv si o sursa de motivatie in formarea profesionala", a mai explicat Ana Maria Ghita.

Domeniul ingineriei este al doilea in topul preferintelor respodentilor, urmat de management / consultanta. Domeniile Marketing/PR/Publicitate si Resursele umane sunt preferate aproape in aceeasi masura.

domenii de activitate

Citeste si:
Se anunta concedieri la Min. Muncii. 150.000 de angajati sunt in plus
Violeta Alexandru: Exista un...

Sursa: Studiul Cei mai doriti angajatori, 2018

Obiectivele profesionale ale potentialilor angajati

Mai mult de jumatate dintre respondenti si-au exprimat nevoia de a pastra un echilibru intre viata personala si profesionala, acesta fiind cel mai important obiectiv pentru ei.

"La o diferenta mai mica de 10% se afla dorinta respondentilor de a deveni experti in domeniul lor de activitate. Important pentru un angajat este sa devina specialist in domeniul de pregatire, dar si sa isi dezvolte competente in mai multe arii de activitate. Angajatorii care faciliteaza atingerea acestor obiective pot obtine un avantaj competitiv in contextul unei piete a fortei de munca supra-aglomerata, unde batalia pentru talente este o realitate", sustine reprezentantul Catalyst Solutions.

cei mai doriti angajatori

Citeste si:
Zile libere: romanii au minivacanta si in luna ianuarie
Zile libere: angajatii romani...

Sursa: Studiul Cei mai doriti angajatori, 2018

Metodologia studiului, pe scurt

Profilul respondentilor din studiul „Cei mai doriti angajatori” este variat si acopera toate categoriile de interes pentru angajatori, fiind impartit in functie de:

Nivel de experienta:

  • Sub un an de experienta: 4,080 respondenti
  • Intre 1 si 3 ani de experienta: 3,043 respondenti
  • Intre 3 si 5 ani de experienta: 1,699 respondenti
  • Peste 5 ani de experienta: 3,745 respondenti

Background educational:

  • Business: 4,324 respondenti
  • Tehnic (IT & Inginerie): 5,656 respondenti
  • Socio-Uman: 2,587 respondenti

Catalyst Solutions este o companie romaneasca de consultanta in resurse umane, specializata in solutii de recrutare si employer branding.

Sursa foto: By PKpix / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Care este salariul unui postas roman