E ferm convins ca solidaritatea umana e esentiala in incercarea de a supravietui impreuna pe munte, se vede mai „panseluta” in comparatie cu durul si mult mai ordonatul Tibi Useriu, desi e mai „harsait” in domeniu, viseaza sa se reincarneze intr-un leopard, doar-doar va fi mai rapid in cursa de 400 de metri, ii place sa fie dentist si alpinist in proportie de 90:10. Ii place teribil bicicleta lui de contratimp, desi crede ca timpul pe cronometru nu are nicio valoare, iar cine vrea sa ii fie discipol e musai sa stie sa sufere, scrie Revista CARIERE.

Este alpinist de altitudine, stilul pur – fara oxigen suplimentar si serpasi –, cotat ca fiind cel mai performant alpinist din istoria Romaniei. Are in palmares ascensiuni de succes pe opt din cele 14 varfuri montane de peste 8.000 de metri din lume.

Anul trecut, a reusit sa cucereasca varful Everest (8.848 de metri) din Muntii Himalaya, stabilind o premiera nationala. Expeditia inceputa in 28 martie 2018 nu s-a finalizat din cauza vremii nefavorabile.

Precautia si perfectionismul incercatului alpinist l-au facut sa spuna: „Noi, alpinistii puri, nu mergem acolo, sus, ca sa murim, ci, dimpotriva, ca sa traim la intensitate maxima”.

Citeste mai multe pe site-ul Revista CARIERE.

Citeste si:
Unde poti merge de Valentine's Day cu 129 de euro
Unde poti merge de...

Sursa foto: Revista CARIERE

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Romanii cheltuie mai mult pe vacante. Unde aleg sa calatoreasca
Setari Cookie-uri