"Cel putin un milion de persoane lipsesc din piata din Romania. Am discutat la Guvern, cu premierul, cu ministrul Muncii, cu Ministerul Fondurilor Europene. Prima decizie este eliminarea acelei prevederi din ordonanta data in 2010 care te obliga pe tine, patron, sa platesti pentru cineva din afara tarii salariul mediu pe economie. Cum sa ma obligi pe mine patron sa platesc mediu pe economie cand eu platesc romanilor astazi mai jos de acest nivel. La vremea respectiva se justifica pentru ca era somajul mare si ca sa iti protejezi piata ta pui aceasta clauza. Acum ea trebuie scoasa urgent din lege. Asta e primul pas. In momentul acela va fi un numar mai mare de oameni din afara tarii care vor veni in Romania. Lasa-l pe patron sa decida cu cat plateste. Eu ca stat trebuie doar sa ma uit la piata si daca apar sincope sa sprijin intr-un fel dar fara sa intervin in mod direct in piata", a afirmat, vineri, ministrul Finantelor la DCNews.

De asemenea, acesta a aratat ca trebuie eliminate si serie de taxe, cum este aceea pentru viza pe care o primeste un lucrator din afara tarii.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Agerpres Foto