Oamenii se pensioneaza la varste tot mai inaintate – astfel ca e posibil ca generatiile viitoare sa renunte cu totul la idee. Insa ce fel de joburi am putea avea la 80+ de ani? Vom mai fi in stare sa muncim? Si, mai mult, va mai vrea cineva sa ne angajeze?

BBC Capital a cautat raspunsuri la toate aceste intrebari.

"Intre 100 si 105 ani am publicat patru articole stiintifice", spune Bill Frankland, care acum are 106 ani, fiind unul dintre cei mai batrani oameni de stiinta activi din lume.

El a terminat facultatea de Medicina in anii 1930, iar de atunci a muncit continuu pentru a-si construi o ilustra cariera. Si a reusit. A ajuns sa fie o autoritate in ceea ce priveste alergiile. A lucrat impreuna cu Alexander Fleming, premiat cu Nobel pentru munca sa in domeniul antibioticelor. De asemenea, a fost la un moment dat chemat in Irak pentru a-l trata pe dictatorul Saddam Hussein. Insa lista reusitelor sale este mult mai lunga de-atat.

Dar de ce a preferat Bill Frankland sa munceasca chiar si dupa varsta legala de pensionare? De ce a vrut sa ramana in piata muncii?

Citeste continuarea pe Revista CARIERE

Sursa foto: Revista CARIERE

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri