De la sindromul de epuizare la detasarea fireasca de job si, cealalta extrema, delasarea sau demotivarea, exista o cale de mijloc din ce in ce mai prezenta in companiile care isi pretuiesc autentic resursa umana – implicarea angajatilor intr-un nou ritm de lucru, mai flexibil, care include sau face apel la disciplina angajamentului personal, noteaza Revista CARIERE.

Vacantele scurte si dese, cheia marilor succese

Unii spun ca romanii pleaca repede in vacanta si se intorc mai greu. Chiar daca fizic revin la serviciu, reluarea ritmului pare ca este mult mai dificila, sau cel putin asa este resimtita de majoritatea celor care se bucura de minivacantele distribuite de acum aproape uniform pe parcursul anului. Pe un fond de stres destul de ridicat, foarte multi angajati resimt presiunea zilnica, obligatiile si responsabilitatile pe care le au fata de firma sau fata de familia lor, anxietatea fata de viitor, creditele la banci, schimbarea de generatii si multe alte semnale ca viata lor poate nu este atat de sigura sau atat de simpla pe cat si-ar dori. Unii dintre ei depasesc masura in ceea ce priveste efortul depus la job, stricand, uneori iremediabil, echilibrul intre viata lor personala si cea profesionala. De aceea, fiecare zi libera introdusa ca zi libera nationala, desi a stricat de multe ori ritmul si a pus sub semnul intrebarii capacitatea de a livra conform obiectivelor, a starnit in final zambete largi, iar cele mai multe companii private s-au aliniat imediat la zilele libere destinate bugetarilor.

Citeste continuarea pe Revista CARIERE

Sursa foto: Revista CARIERE

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri