Din cele 24 de orase inteligente din Romania, cel care conduce topul celor mai multe proiecte desfasurate in acest sens este Alba Iulia, cu un numar de 60 de initiative smart. Pe lista se afla si Cluj Napoca, cu 10 proiecte, dar si Sibiu, cu 9 initiative, conform Asociatiei Romane pentru Smart City si Mobilitate.

Concretizarea unor astfel de idei nu poate fi decat un promotor pentru businessurile din regiune, asa ca putem spune ca intreaga zona a Transilvaniei se afla, in prezent, intr-o continua dezvoltare si ascensiune. Iar antreprenorii nu ignora aceasta particularitate. Iata de ce aceasta zona este, in sine, o promisiune a succesului in afaceri:

Sustenabilitate si eficienta

Noi sau de renume, mici sau mari, businessurile au nevoie de eficienta pentru a functiona optim. Iar pe masura ce orasele din Transilvania devin tot mai concentrate pe imbunatatirea felului in care se folosesc resursele, potentialul de business creste tot mai mult in aceasta regiune.

Infrastructura

Una dintre primele initiative pentru transformarea unui oras obisnuit intr-un smart city este imbunatatirea infrastructurii. Cu cai de acces tot mai confortabile si mai bine gandite, o zona nu poate decat sa se dezvolte pe masura ce infrastructura ei devine tot mai accesibila. Oamenii de afaceri cunosc acest lucru si isi indreapta tot mai mult atentia catre zonele pentru care transportul si comunicatiile nu reprezinta o problema.

Inovatie si competitivitate

O piata competitiva este una care evolueaza rapid, una care inoveaza si totodata una care raspunde tot mai multor nevoi ale publicului. De la startup-uri inovatoare si giganti ai industriei, iti poti face o idee despre esecurile, provocarile si succesele lor, dar si despre potentialul dezvoltarii propriei afaceri in zona. Iar daca ajungi in perioada 6-7 septembrie la Transylvania Awards si ai ocazia de a urmari prezentarile investitorilor, vei afla mult mai multe despre particularitatile businessurilor din regiune si despre cum este, efectiv, sa faci afaceri aici.

Inspiratie si leadership

Transilvania nu este tocmai un pamant virgin pentru antreprenori. De fapt, experienta celor deja existenti aici iti poate fi calauza in drumul spre succes si te poate inspira. Microintreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii si companii multinationale - toate aceste categorii sunt prezente in regiune, iar liderii lor sunt gata sa devina exemple pentru incepatori sau sa schimbe experiente cu cei de acelasi calibru.

Indiferent de nisa pe care o acopera businessul tau, ii poti gasi un loc in Transilvania. Bineinteles, locul in care initiezi o afacere nu iti poate garanta succesul, dar caracteristicile sale te pot ajuta sa iti desfasori activitatea in conditii optime sau poate deveni o piedica, asadar alege un loc propice si tine mereu cont de particularitatile sale atunci cand demarezi un business.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri