7 secunde, atat timp isi petrec recrutorii in fata unui CV. Asta inseamna ca un candidat are la dispozitie doar 7 secunde pentru a impresiona viitorul sef sau pentru a rata interviul de angajare. Asadar, un CV bine facut te poate duce in etapa urmatoare a interviului de angajare sau te poate trimite acasa.

Foarte multi candidati se prezinta in fata recrutorilor cu CV-uri stofoase, incarcate de detalii privind studiile facute, experienta profesionala, proiecte de viitor si hobby-uri. Mare greseala! In fiecare zi, specialistii HR dintr-o companie primesc zeci de CV-uri. Nu au timp fizic sa le citeasca pe toate de la un cap la altul. Tocmai de aceea, este foarte important cum iti redactezi CV-ul, cum alegi ce informatii sa adaugi/sa nu adaugi, in ce ordine le scrii, astfel incat sa atragi atentia recrutorului si sa il faci curios sa afle cat mai multe despre abilitatile tale si despre experienta profesionala.

Te invitam la conferinta WS2GROW, organizata de WALL-STREET.RO, un spatiu de dezbateri in care specialisti de HR, traineri, antreprenori, consultanti si jurnalisti vor incerca sa afle care sunt cele mai potrivite metode de dezvoltare personala si cum poate fiecare organizatie sa isi dezvolte echipe puternice si lideri inspiratori, avand in vedere necesitatea tot mai acuta a dezvoltarii angajatilor, de la baza la varf, imediat dupa recrutare.

Speakerii evenimentului sunt Cristina Savuica, Chief Happiness Officer Lugera, Daniel Mischie, CEO Grupul City Grill, George Didoiu, Director asociat Departamentul Birouri Colliers International, Sorin Faur, fondator Academia de HR, Dorin Badea, General Manager Result Development, Mihalea Feodorof, Owner Yourway Life & Career Coaching, Andrei Dragu, Business Development Director V8 Interactive.

Probabil ca nu este prima data cand auzi aceasta "lectie" despre cum sa iti redactezi cel mai bun CV, insa am selectat pentru tine cateva ponturi, de care poate nu ai auzit, care te vor ajuta sa scrii in CV exact lucrurile care ii intereseaza pe recrutori.

Scoate in evidenta nume

Daca ai lucrat pentru companii mari, cunoscute pe plan national sau international, pune-le in CV, scrie businessinsider.com. Nu te sfii sa le treci numele. Brandurile cu impact in piata atrag atentia recrutorilor.

Foloseste-te de feedback-ul primit la joburile anterioare

Cu siguranta ca nu te-ai gandit niciodata sa adaugi in CV-ul tau feedback-ul primit de la fostii colegi de munca sau de la sefi. Este foarte important ca acesta sa apara in CV pentru ca spune doua lucruri esentiale despre tine: la ce proiecte ai lucrat si care au fost rezultatele si care iti sunt calitatile/abilitatile. Este exact ceea ce vrea sa afle despre tine omul de HR.

Citeste si: 5 lucruri pe care sa nu le spui niciodata atunci cand negociezi salariul

Nu folosi prea multe cuvinte cheie

Specialistii in recrutare folosesc, mai nou, o aplicatie care ii ajuta sa selecteze CV-urile. Mai exact, aceasta scaneaza CV-urile dupa anumite cuvinte cheie. CV-urile care contin cuvintele cheie cautate de HR-i vor avea mai multe sanse sa fie selectate. Tocmai de aceea, e important sa folosesti anumite cuvinte in CV-ul tau, insa nu exagera cu ele. Recrutorii nu pot fi pacaliti si isi vor da seama daca un CV este facut doar pentru a iesi in evidenta dintre miile de alte CV-uri sau daca acesta contine si informatii relevante.

Foto: Shutterstock.com

Abilitati - calitate, nu cantitate

Nu este necesar sa treci in CV toate abilitatile pe care le au cei din domeniul in care vrei sa lucrezi. Vei da dovada de lipsa de creativitate si, in plus, vei da impresia ca singurul tau scop a fost sa umpli de cuvinte o foaie de hartie. Fa-ti o sectiune speciala pentru abilitati si noteaza-le numai pe cele relevante pentru jobul pentru care aplici.

Link-uri in CV

In ultima vreme a devenit o practica tot mai des folosita aceea de a trece link-uri in CV. Ajuta, daca o faci cum trebuie. Mai exact, poti sa adaugi in CV-ul tau link-uri catre site-uri/conturi pe care le administrezi (LinkedIn, contul de Facebook sau Instagram ). Nu-ti trece in CV link-ul catre pagina personala de Facebook sau Twitter, chiar daca tentatia de a le arata recrutorilor cine esti este destul de mare. Poti sa vorbesti despre chestiuni personale la interviul fata in fata.

Foloseste hobby-urile in avantajul tau

Nu toate hobby-urile merita sa fie trecute in CV. Cele care iti reflecta calitatile si abilitatile potrivite pentru jobul pentru care ai aplicat merita sa fie mentionate. De exemplu, faptul ca alergi la maratoane (arata determinare si disciplina), faptul ca ai un blog in care scrii articole despre subiecte legate de job (arata creativitate si interes pentru profesie). Hobby-urile care te pun intr-o lumina favorabila vor atrage atentia recrutorilor.

Fii diferit

99% dintre CV-uri contin cuvinte precum muncitor, motivatie, proactiv, atentie la detalii. HR-ii le stiu deja pe de rost. Desigur, ele sunt importante, dar conteaza foarte mult cum le impachtezi. Mai bine concentreaza-ti atentia pe calitatile tale si realizari. Te vor scoate in evidenta dintre sutele de CV-uri.

Tine un jurnal

Trece intr-un jurnal toate obiectivele pe care ti le stabilesti, dar si toate realizarile si feedback-urile pozitive pe care le primesti de la colegi sau de la sefi. Notitele iti vor fi de mare ajutor atunci cand vei fi nevoit sa iti redactezi CV-ul.

Citeste si: Cum iti gasesti job pe LinkedIn: sfaturi de la expertii in cariera

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri