Daca te gandesti sa te relochezi cu munca in alta tara, documenteaza-te bine inainte de a lua o decizie. Nu te baza doar pe experientele cunostintelor tale care traiesc deja in afara tarii si care se bucura de un trai decent. Fiecare persoana se adapteaza diferit la un mediu nou, fie ca vorbim de comunitati, loc de munca sau de realitatea politica si economica.

In fiecare an, banca britanica HSBC comanda studiul Expat Explorer, o cercetare care se realizeaza la nivel global pe zeci de mii de respondenti din peste 160 de tari. Anul acesta, dupa ce sociologii au comparat cele 163 de tari in functie de mai multe criterii (economie, politica, cariere, viata de familie), calculele au desemnat castigatorul: Singapore. Acolo, 47% dintre respondenti au declarat ca statutul lor financar, sanatatea si bunastarea s-au imbunatatit considerabil, potrivit lifehacker.com.

Foto: Shutterstock.com

Citeste si: 70% dintre romani ar renunta oricand la job pentru o oferta mai buna

Daca vrei sa castigi un salariu mai mare, cea mai buna alegere pe care o poti face este sa te muti in Elvetia. Strainii care s-au mutat in "tara cantoanelor" cu munca au inregistrat o crestere medie anuala a veniturilor de circa 54.000 de euro, ceea ce inseamna ca salariul lor mediu a crescut, in medie, la peste 176.000 de euro/an.

Foto: Shutterstock.com

Potrivit studiului Expat Explorer, cele mai bune tari in care emigrantii pot gasi usor un job sunt: Singapore (1), Noua Zeelanda (2), Germania (3), Canada (4), Bahrain (5), Australia (6), Suedia (7), Elvetia (8), Taiwan (9), Emiratele Arabe Unite (10).

Alegerea tarii de adoptie poate varia in functie de mai multe criterii, printre care, specificul jobului pe care il are cel care vrea sa emigreze, veniturile curente, cererea de forta de munca pentru specializarea pe care persoana respectiva o are. Totusi, daca iei in considerare sa pleci din tara, chiar si doar pentru o perioada, aceasta lista iti poate fi de folos.

Citeste si: Rata de angajare in UE, nivel record in 2017. Sectorul care creeaza cele mai multe locuri de munca

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri