Una din trei companii din Romania va oferi angajatilor tichete cadou ca parte din beneficiile speciale acordate de Craciun, conform estimarilor Edenred Romania.

Tichetele cadou se regasesc si in 2018 in topul preferintelor companiilor pentru a oferi angajatilor cadouri de Sarbatori, intrucat sunt scutite de impozite si taxe atat pentru angajati, cat si pentru angajatori.

"La fel de flexibile ca banii, dar la fel de elegante si memorabile ca un cadou personal, tichetele cadou sunt o varianta care impaca atat nevoia companiilor de eficienta financiara si logistica, cat si dorinta angajatilor de a-si alege ei insisi cadourile pe care si le doresc cu adevarat", a declarat Dana Sintejudean, Director General al companiei Edenred pentru Romania si Moldova.

Tichetele cadou sunt scutite de impozit pe venit si de taxe sociale salariale si patronale, in limita unui plafon maxim de 150 de lei per beneficiar.
Companiile pot oferi tichete cadou atat angajatilor, cat si copiilor minori ai acestora, de Craciun, Paste si 1 iunie, iar de 8 martie, doar angajatelor.

Cadrul fiscal le permite angajatorilor posibilitatea de a fi generosi si cu angajatii care au copii. "De exemplu, in cazul unui angajat care are 2 copii minori, angajatorul are posibilitatea de a-i oferi tichete cadou in valoare de pana la 450 de lei complet scutiti de taxe sociale, respectiv 150 de lei per beneficiar. Craciunul este si o sarbatoare pentru familii, iar cu ajutorul tichetelor cadou angajatorii pot oferi cadouri cu un impact emotional foarte personal, castigand loialitatea angajatilor", a mai spus Dana Sintejudean.

Edenred este lider pe piata tichetelor si cardurilor preplatite pentru angajati, atat in Romania, cat si la nivel international. In Romania, Edenred deserveste peste 35.000 de companii-client si peste un milion de utilizatori pentru tichete si carduri de masa Ticket Restaurant, tichete cadou, carduri cadou, tichete de cresa, vouchere de vacanta, tichete sociale, precum si carduri preplatite pentru cheltuieli de afaceri.

Citeste si:
Sugestii de care sa tii cont atunci cand te angajezi
Sugestii de care sa tii cont...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Sodexo lanseaza plata cu telefonul mobil pentru utilizatorii Android