Planurile de angajare pentru intervalul ianuarie - martie 2019 sunt pozitive in toate regiunile si in majoritatea sectoarelor de activitate, dar se asteapta o usoara incetinire a ritmului angajarilor.

Aproximativ 1 din 5 angajatori romani (19%) prevede cresteri ale numarului total de angajati in primul trimestru al anului 2019, iar 9% anticipeaza reduceri de personal, se arata in editia ianuarie – martie 2019 a Studiului ManpowerGroup privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca. 70% dintre angajatori nu intentioneaza sa-si redimensioneze forta de munca, nici in sensul cresterii, nici in sensul reducerii acesteia, ponderea celor ce nu prevad nicio schimbare fiind cea mai ridicata din ultimii doi ani si ceva, ceea ce sugereaza ca piata fortei de munca de la inceputul lui 2019 va fi mai prudenta decat in trimestrele trecute.

In unele sectoare de activitate, precum agricultura, vanatoare, silvicultura, pescuit si industria extractiva, procentul angajatorilor care nu intentioneaza schimbari ale numarului total de angajati este de 82%, insa perspectivele de angajare continua sa fie favorabile in toate cele zece sectoare analizate.

Angajatorii din Industria prelucratoare din sectorul Finante, asigurari, servicii imobiliare si servicii de afaceri sunt cei mai optimisti. Perspective favorabile sunt raportate si in sectorul Comert cu ridicata si cu amanuntul, sectorul Transport, depozitare si comunicatii, sectorul Constructii. Declinul cel mai abrupt, atat de la trimestru la trimestru cat si de la an la an, este insa raportat in sectorul Energie electrica, apa, gaz.

Angajatorii romani anticipeaza cresteri ale numarului total de angajati in trimestrul urmator. Angajatorii din regiunile Sud si Bucuresti si Ilfov sunt cei mai optimisti.

Prognozele de angajare sunt favorabile in toate categoriile de organizatii. Cea mai puternica piata a fortei de munca este preconizata de angajatorii din companii mari.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri