Majoritatea (82%) tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani (generatia Z) se declara multumiti si foarte multumiti de amplasarea si conditiile oferite in cladirile de birouri in care lucreaza, la polul opus situandu-se tinerii de 25 - 34 de ani (generatia Y) care prezinta cel mai mic procent de persoane multumite de conditiile de lucru, respectiv 58%.

Generatia seniorilor (50 - 64 ani) este satisfacuta in proportie de 73%, iar categoria persoanelor cu varste cuprinse intre 35 si 49 ani (generatia X) s-a clasat pe a treia pozitie, cu 63% dintre persoane care sunt multumite de conditiile de la locul de munca, arata un studiu dedicat mediului de lucru din spatiile de birouri din Capitala, citat de Agerpres.

"Generatia Y, care pana in 2020 va avea o pondere de 50% din forta globala de munca, prezinta cel mai mic procent de persoane relativ multumite sau foarte multumite de conditiile actuale din spatiile de birouri in care muncesc: 58%, dintre care 35% dintre intervievati sunt relativ multumiti, iar doar 23% sunt foarte multumiti. Tinerii apartinand generatiei Y conduc si in ceea ce priveste numarul procentul de persoane relativ nemultumite, cu 18%, fiind urmati de seniori cu 14%. Din perspectiva gradului de totala insatisfactie, 8% dintre respondentii apartinand generatiei X s-au declarat extrem de nemultumiti, urmati de generatia Y cu 7%", arata CBRE, realizatorul studiului.

Printre concluziile relevate este si aceea ca peste 50% dintre participantii apartinand fiecarei categorii de varsta in parte petrec intre 30 si 60 de minute in drum spre munca. In ceea ce priveste tipul de spatiu de lucru preferat, generatiile tinere opteaza pentru spatii individuale: 43% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 24 ani si 51% din categoria 25 - 34 ani, in timp ce 56% dintre respondentii din generatia X si-au declarat preferinta pentru spatiile impartite pe departamente, la fel ca in cazul seniorilor, cu 50% dintre optiuni.

"Imbunatatirea mediului de lucru isi pune amprenta decisiv asupra calitatii noilor proiecte de birouri, dar si a satisfactiei si a productivitatii angajatilor. Pentru noi conteaza extrem de mult sa contribuim la evolutia pietei spatiilor de birouri, care va duce la progres profesional si la dezvoltarea afacerilor companiilor, toate acestea insemnand in final crestere economica", a declarat Mihai Paduroiu, head of advisory & transaction services al CBRE Romania.

La nivelul repartizarii pe diferite zone ale Capitalei, generatia tanara si foarte tanara (18 - 34 ani) lucreaza cu precadere in partea de vest si in zona de nord, generatia X (35 - 49 ani) in zona de vest si centrala, iar aproape jumatate dintre seniorii care au participat la studiu, in partea centrala a Bucurestiului.

Printre nemultumirile mentionate de majoritatea intervievatilor se numara: sistemele deficitare de incalzire, ventilatie si aer conditionat (40%), lumina naturala insuficienta (37%), precum si spatiul prea aglomerat si locurile de parcare in numar prea mic (ambele - 36%).

Echilibrul dintre viata personala si timpul petrecut este valorizat in mod diferit, in functie de categoria de varsta: generatia Z considera in proportie de 68%, ca timpul pentru viata personala este un criteriu extrem de important in alegerea unui loc de munca, urmata fiind de generatia Y cu 47%, generatia X cu 51% si generatia seniorilor cu 35%.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri