Zeci de institutii de invatamant din strainatate isi prezinta oferta la Bucuresti; destinatia cea mai cautata UK

Aproximativ 80 de institutii de invatamant - licee, universitati, dar si centre de cursuri si de tabere din strainatate isi prezinta oferta educationala sambata si duminica la Bucuresti, in cadrul World Education Fair, destinatia cea mai cautata de catre studentii romani pentru studii de licenta si masterat ramanand Marea Britanie.

"Editia din aceasta primavara intruneste 80 de institutii din strainatate, fie ca vorbim despre organizatii care ofera tabere de limbi straine pe perioada verii ori licee din strainatate sau universitati din afara. Cele mai populare programe pentru studentii romane sunt cele adresate afacerilor si managementului, urmate de cele din industria IT si computer science, apoi arhitectura si medicina", a declarat Ana Maria Papp, manager IntegralEdu, organizator al targului, conform Agerpres.ro.

Potrivit acesteia, destinatia cea mai cautata de catre studentii romani este in continuare Marea Britanie.

"Avem aprobarea Guvernului britanic ca toate imprumuturile pentru programele de licenta sau master oferite de catre Guvernul britanic raman disponibile si pentru acest an, respectiv si progresia acestor studenti pentru anul II sau III pana la finalizarea programului va fi acoperit de catre imprumut. In ceea ce priveste ce cauta studentii romani la Targul World Education, aici vorbim despre categorii de varste diferite. Avem parinti care sunt interesati sa isi trimita copiii intr-o tabara de limbi straine. Chiar avem o oferta interesanta - o tabara in Dubai, avem si tabere organizate in Bulgaria cu profesori nativi. In functie de bugetul fiecarei familii, putem identifica destinatia cea mai potrivita si tabara cea mai potrivita pentru copilul sau", a explicat Papp.

Ea a afirmat ca romanii nu sunt speriati de Brexit, prezenta institutiilor de invatamant superior din Marea Britanie fiind majoritara.

Citeste si:
Mai multe școli din țară scapă de wc-ul din curte. Câți bani au...
Mai multe școli din țară...

"Romanii nu sunt speriati de Brexit si simplul fapt ca avem prezenta majoritara a universitatilor britanice la acest targ incurajeaza elevii si familiile din Romania sa aleaga in continuare aceasta destinatie. Sunt in numar din ce in ce mai mare, vizitatori din ce in ce mai multi, pentru ca isi dau seama de importanta investitiei in educatia copiilor si, de asemenea, de a se pregati pentru ceea ce urmeaza - vorbim despre cariera profesionala", a precizat Ana Maria Papp.

Destinatia de studiu cu cea mai mare crestere in ultimul an este Olanda, date fiind conditiile din ce in ce mai favorabile implementate de universitatile din aceasta tara, fiind pe locul al doilea in topul preferintelor, a completat reprezentanta IntegralEdu.

"Taxele de scolarizare ale acestor programe (din Olanda - n.r.) sunt in jur de 1.100 de euro pe an, costurile de trai sunt intre 600 - 800 lunar. In Danemarca si tarile scandinave invatamantul este gratuit. O alta destinatie din ce in ce mai populara pentru elevii romani este Statele Unite ale Americii, unde programele de studiu sunt intre 30.000 - 60.000 de dolari pe an", a mentionat Papp.

Numarul romanilor care au plecat anul trecut la studii in Marea Britanie a crescut cu 10% fata de 2017, de la 2.540 la 2.800.

Citeste si:
Cum iti pregatesti copilul pentru studiile in strainatate
Cat de valoroase sunt...

Alte destinatii preferate de tinerii romani, pentru toate nivelurile de invatamant sunt Olanda, tarile nordice, Elvetia, Franta, Germania, Austria, SUA si Canada.

Costurile pentru taberele educationale variaza in functie de tip, program, locatie, activitati, pornind de la 700 euro pentru doua saptamani in Bulgaria, 1.150 lire sterline in Marea Britanie, ajungand si pana la 6.000 franci elvetieni, tot pentru doua saptamani, in Elvetia.

La targ mai sunt prezente si institutii de invatamant din Spania, Grecia, Luxemburg, Cipru, Polonia.

British Council este partener oficial, implicat in organizarea si comunicarea cu universitatile din Marea Britanie, la editia din acest an a targului.

Citeste si:
Măsurile economice pentru angajați și companiile afectate de criza...
Planul de redresare...

Dupa Bucuresti, universitatile, liceele si centrele de cursuri si de tabere vor porni prin tara si vor opri la Iasi (4 martie) si Timisoara (6 martie).

Sursa foto: by Rawpixel.com / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Citește și
Parlamentul European: COVID-19 reprezintă un risc mediu pentru lucrători
Setari Cookie-uri