O analiza a veniturilor de pe piata muncii arata ca cele mai profitabile locuri de munca, pentru care este nevoie doar de diploma de calificare emisa de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si Ministerul Educatiei Nationale, aduc intre 5.000 si 30.000 de lei pe luna.
Controlor de trafic aerian, tatuator, cosmetician, make-up artist si hairstylist sunt printre cele mai banoase meserii din Romania. "Cea mai mare suma de bani intra in buzunarul controlorilor de trafic aerian. Nu au nevoie de studii superioare, dar pregatirea si selectia sunt foarte dure, intrucat responsabilitatea e uriasa. De regula, mai putin de 10% dintre candidati reusesc sa treaca de testele riguroase. Salariul lunar al unui controlor de trafic aerian incepator - pentru care exista un singur angajator in Romania, regia de stat Romatsa - este de aproximativ 20.000 de lei. El poate sa ajunga si la 30.000 de lei net, dupa cativa ani de experienta", a declarat Lidia Pleniceanu, national corporate sales manager al unei companii de recrutare.

Pe locul doi in topul celor mai banoase meserii este tattoo artist. Cu un curs de calificare in tatuare, un talent la desen si multa pasiune pentru arta, un tanar fara studii superioare poate castiga pana la 6.000 de lei pe luna.

Urmatoarea in top este meseria de cosmetician, un job tot mai cautat in ultima perioada. Cursurile dureaza 6 luni, iar specialistii spun ca investitia in etapa de formare se amortizeaza in primele 2 luni de la angajare.

"In ultimii 2 ani, numarul celor care au participat la cursurile de calificare in meseria de cosmetician s-a dublat. Explicatia ar fi cererea tot mai mare de pe piata serviciilor de infrumusetare, dar si salariul atractiv. O cosmeticiana incepatoare poate castiga pana la 2.500 de lei, la care se adauga si bonusuri din partea clientelor, in vreme ce salariul unui specialist cu experienta in domeniu ajunge si la 5.000 de lei", a declarat Manuela Ravescu, fondatorul unei scoli de cosmetica din Bucuresti.

Profit fac si make-up artistii sau hairstylistii, joburi cu oportunitati mari de angajare. Tot prin absolvirea unor cursuri de calificare, cei mai buni pot castiga peste 5.000 de lei pe luna. "Femeile acorda o tot mai mare importanta aspectului fizic, iar atunci cand vine vorba despre hairstyle, cu siguranta sunt dispuse sa investeasca sume mari pentru a obtine un look in tendinte. Astfel, un specialist cu experienta, care a participat la diverse cursuri de specializare, este foarte cautat. In salonul nostru, programarile pentru schimbari de look se fac si cu cateva saptamani inainte, asa ca nu este de mirare ca venitul unui hairstylist bun poate depasi 5-6 mii de lei, lunar", a spus Alina Butnaru Botea, managerul unui salon de infrumusetare.

Topul joburilor cu salarii atractive este completat de instructorii de fitness si bucatari. Acestia pot castiga intre 2.000 si 5.000 de lei pe luna, fara a fi nevoie de studii superioare.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri