Compania franceza de software Thales a inaugurat, joi, un centru de excelenta in inginerie in Bucuresti, unde vor fi angajati peste 750 de ingineri in urmatorii trei ani, a declarat directorul general al companiei pentru Romania, Silviu Agapi, potrivit Agerpres.
Compania are acum peste 250 de ingineri angajati.

"Thales are deja o prezenta solida in Romania, ca partener al Fortelor Armate Romane, de mai bine de 40 de ani si cu operatiuni industriale stabilite aici din 2007. Grupul a investit semnificativ in echipamente si dotari pentru dezvoltarea centrului de excelenta in inginerie, dar si in pregatire profesionala si in transfer de expertiza", a spus Agapi, fara a preciza care a fost investitia in centrul inaugurat joi.

Potrivit acestuia, centrul din Bucuresti devine o componenta strategica a grupului Thales, cu proiecte complexe si oportunitati de cariera in toate domeniile in care activeaza compania, respectiv transport terestru, aeronautica, aparare, securitate si spatiu.

"Inginerii de software si specialistii pe care Thales ii va angaja in Romania vor furniza solutii digitale pentru clientii nostri din toata lumea", a adaugat Agapi.

Compania opereaza deja in Bucuresti un centru de competenta in semnalizare pe liniile ferate, cu peste 250 de ingineri de software angajati.

Prezent la eveniment, ministrul Apararii, Gabriel Les, a aratat ca Thales este un important partener al Armatei Romane.

"Trebuie sa subliniem ca investitia inaugurata astazi nu este doar un moment frumos, care ilustreaza cooperarea dintre Romania si Franta sau deschiderea unui birou impresionant, dar este foarte importanta pentru dezvoltarea unui nou domeniu pentru viitor, la intersectia dintre cercetare si aplicabilitatea operationala", a precizat ministrul.

El a amintit ca Romania a alocat 2% din PIB catre sectorul apararii.

"Am spus in mod repetat ca vrem sa vedem noi investitii in baza acestui program ambitios, care sa contribuie la imbunatatirea capacitatii noastre de aparare, dar si la dezvoltarea industriei nationale de aparare. Romania este gata sa primeasca acele companii care vor sa contribuie la dezvoltarea industriei locale", a mai spus Les.

La nivel mondial, Thales are 65.000 de angajati in 56 de tari si a raportat vanzari de 15,9 miliarde de euro in 2018.

Sursa foto: Shutterstock/ puhhha

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri