Pentru a obtine o promovare la job nu e suficient doar sa iti indeplinesti responsabilitatile cu seriozitate si profesionalism. Pentru ca o promovare nu se intampla peste noapte, angajatii trebuie sa demonstreze managerilor ca sunt dedicati jobului si ca sunt pregatiti sa isi asume si mai multe responsabilitati. Daca obiectivul tau este sa fii promovat in perioada urmatoare, atunci ar trebui sa incluzi in rutina de la job cateva obiceiuri mai mult decat utile.

Poarta-te ca un lider

Demonstreaza-le sefilor tai ca ai abilitati care te pot face un lider bun, chiar daca nu ai inca un rol in managementul companiei. Te masura ce iti vei asuma rolul de lider, sefii tai nu vor avea nicio umbra de indoiala ca esti potrivit pentru o noua pozitie in companie. Trucul este sa demonstrezi ca ai calitatile necesare unui lider si nu sa "faci pe seful" cu colegii tai, scrie forbes.com. Un lider adevar inspira incredere si profesionalism, construieste relatii solide cu colegii sai, este un bun comunicator si stie cum sa motiveze oamenii pentru a fi mai buni in fiecare zi.

Fii un om de echipa

Angajatii care stiu sa lucreze in echipa si care sunt atenti la cerintele si nevoile colegilor au sanse mai mari sa fie promovati, spre deosebire de cei care prefera sa lucreze singuri la proiecte si nu vor sa se integreze. Urmareste proiectele la care lucreaza colegii tai si ofera-le ajutorul inainte ca ei sa ti-l ceara. De asemenea, colaboreaza cu colegii din celelalte departamente si sustine-le ideile in fata sefilor. Demonstreaza ca investitiile pe care le faci la job, de timp, energie, idei, sunt pentru binele companiei si nu pentru castigul tau personal.

Citeste si: 5 sfaturi simple care te vor ajuta sa devii mai productiv

Nu te opri din invatat

Faptul ca esti autodidact sau ca esti intr-un proces continuu de invatare demonstreaza ca iti iei foarte in serios cariera si esti pregatit sa treci la urmatorul nivel. Oportunitatile de invatare sunt nenumarate, mai ales intr-o companie mare. Te poti inscrie la cursuri de specializare sau la trainguri de dezvoltare persoanala sau poti incerca mai mult de atat, ceva care sa te scoata din zona de confort - sa accepti sa lucrezi la proiecte cat mai variate.

Stabileste-ti un obiectiv

Pentru a-ti demonstra abilitatile, stabileste-ti permanent obiective pe care sa le si realizezi. Faptul ca ai obiective clare catre care te indrepti ii arata sefului tau ca esti concentrat pe un plan de cariera, iar daca le si indeplinesti, vei demonstra ca esti capabil sa realizezi ceea ce iti propui. In plus, a lucra cu obiective bine trasate inseamna ca ai si rezultate palpabile cu care poti demonstra apoi ca esti pregatit pentru o promovare.

Anunta-ti planurile

Nu presupune ca seful tau stie ca vrei sa fii promovat, pentru ca nu toti colegii tai isi doresc sa isi asume mai multe responsabilitati decat au deja. Este datoria ta sa stai de vorba cu managerul si sa ii spui care sunt obiectivele tale. Asigura-te ca acesta a inteles bine ce aspiratii ai si ca te poate ajuta in procesul de promovare.

Fii constant

Daca vrei sa fii promovat, nu e suficient doar sa iti faci treaba bine la job din cand in cand. Fii concentrat si constant. Asigura-te ca lucrezi tot timpul la cel mai bun nivel posibil. Angajatii care ajung sa fie promovati sunt dintre cei care au cele mai bune rezultate, iar munca lor este apreciata atat de colegii lor, cat si de manageri.

Nu uita ca promovarea este un proces de durata, care nu se intampla de azi pe maine, inarmeaza-te cu rabdare si nu iti crea frustrari daca dureaza mai mult decat te-ai fi asteptat. Cata vreme vei munci si vei avea performante, vei obtine si promovarea mult dorita.

Citeste si: Expert HR: Banii nu motiveaza angajatii pe termen lung. Leadershipul face diferenta

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri