eJobs isi extinde liniile de business si deschide Academia de IT Coders Lab, prin care va forma aproximativ 200 de programatori specializati in dezvoltare JavaScript si PHP, pana la finalul anului. Numarul de cursanti va creste treptat, de la an la an, perspectiva fiind sa ajunga la mai mult de 2.000 de programatori in urmatorii 3 ani. Totodata, acestia vor primi consiliere profesionala si ajutor in gasirea unui loc de munca, la finalul cursurilor.

Academia se adreseaza tuturor celor care isi doresc o cariera in IT, indiferent de varsta sau de pregatirea profesionala anterioara. ”In acest moment, exista un deficit urias de IT-isti in Romania. In orice moment, piata ar putea absorbi cu usurinta aproximativ 20.000 de specialisti. Clientii nostri ne spun aproape zilnic ca au nevoie de solutii alternative pentru a acoperi aceasta gaura. Pe de alta parte, tot mai multi candidati isi doresc sa intre in aceasta industrie, in jurul careia s-au creat adevarate mituri in ultimii ani. De la salariile foarte mari pe care le ofera angajatorii, chiar si pentru pozitii de juniorat, pana la flexibilitatea de care se bucura, toate aceste argumente au transformat IT-ul in domeniul cel mai vanat de catre candidati. Acesta a fost principalul semnal de alarma care ne-a determinat sa lansam acest proiect, care, in prima sa faza ar trebui sa poata acoperi aproximativ 10% din deficitul pietei", a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.

Cursurile de programare incep la finalul lunii mai. Filtrarea cursantilor si accesul lor dintr-un modul in altul se va face printr-o testare a cunostintelor insusite pana in acel moment. Cei care nu pot trece de aceste filtre nu vor putea avansa la modulul urmator si, prin urmare, nu vor putea absolvi scoala.

Absolventii vor beneficia si de consiliere profesionala pentru gasirea unui loc de munca in aceasta industrie. ”Deja am facut primii pasi in directia extinderii cursurilor si in interiorul companiilor de tehnologie care isi doresc sa formeze candidatii. Pentru acestia vor fi dezvoltate academii interne de IT, sub umbrela Coders Lab, iar candidatii care le vor absolvi vor ajunge sa se angajeze in companiile respective”, a mai spus Bogdan Badea.

In acest moment, aproximativ 10% dintre joburile de pe ejobs.ro sunt pentru domeniul IT. Jumatate din acestea sunt pentru candidatii din Bucuresti. Urmatoarele orase in care se cauta IT-isti, dupa numarul de joburi postate pe ejobs.ro sunt Brasov, Iasi, Cluj-Napoca si Timisoara. Salariul mediu in industrie este de 5.731 de lei, potrivit comparatorului salarial Paylab.ro

”Ne dorim foarte mult sa scoatem acest domeniu din turnul de fildes in care se afla astazi si sa-l facem accesibil pentru cat mai multi oameni. Atat timp cat au aptitudini tehnice de baza sau aplecare in aceasta directie nu au cum sa nu deprinda abilitatile care ii vor duce in punctul de programator junior, perfect pregatit si cu sanse reale pentru angajare in orice companie din Romania. Cursurile de programare Coders Lab pun accent pe exercitii practice inca din prima zi. Teoria e utila, dar niciodata nu o vei invata in lipsa practicii care s-o puna in context. Cursantii vor avea, constant, de rezolvat, pe cont propriu, numeroase probleme complexe si vor programa simuland situatii reale din domeniul web development-ului. Majoritatea participantilor la cursurile de programare Coders Lab, de la nivel international, nu au mai programat niciodata si, cu toate acestea, au acum o cariera in IT", a mai spus Bogdan Badea.

Coders Lab este un brand international, originar din Polonia, care formeaza, anual, peste 2.000 de programatori. 82% dintre acestia s-au angajat deja ca specialisti IT.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri