Aproape 33.000 de locuri de munca sunt disponibile in cadrul Bursei Generale a Locurilor de Munca, eveniment organizat, vineri, de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca.

Targul de locuri de munca se va desfasura in 82 de locatii din toata tara, fiind contactati 27.100 de agenti economici, dintre care si-au anuntat participarea 2.365 de agenti economici, fiind oferite 32.918 locuri de munca, informeaza ANOFM. La Bucuresti, evenimentul este organizat de Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti, la Palatul National al Copiilor.

Din totalul locurilor de munca oferite de catre angajatori, 1.511 sunt adresate persoanelor cu studii superioare (de lunga si scurta durata), iar 76 vizeaza persoanele marginalizate social. Judetele cu cele mai multe locuri de munca disponibile la Bursa Generala a Locurilor de Munca sunt: Bucuresti - 7.451 oferte, Constanta - 2.707, Bihor - 1.527, Ilfov - 1.383, Dolj - 1.237, Brasov - 1.125 si Iasi- 1.012.

Meseriile in care sunt oferite cele mai multe locuri de munca pentru persoanele fara studii superioare sunt: muncitor necalificat - 3.518 locuri de munca, confectioner textile - 1.392 locuri de munca, lacatus mecanic - 1.307 locuri de munca, agent securitate - 1.298 locuri de munca, lucrator comercial - 1.141 locuri de munca, electrician - 968 locuri de munca, incasator si cititor contoare de energie electrica - 950 locuri de munca, manipulant - 859 locuri de munca, sudor - 846 locuri de munca.

Pentru persoanele cu studii superioare, cele mai multe locuri de munca vacante sunt disponibile in urmatoarele profesii: inginer - 873 locuri de munca, functionar administrativ - 76 locuri de munca, consilier expert - 61 locuri de munca, economist - 59 locuri de munca, consultant vanzari - 47 locuri de munca, programator IT - 42 locuri de munca, manager - 32 locuri de munca, inspector resurse umane - 32 locuri de munca.

De asemenea, la Bursa Generala a Locurilor de Munca, cele 76 locuri de munca destinate persoanelor marginalizate social (ambalator - 7 locuri de munca, patiser - 6 locuri de munca, vanzator - 6 locuri de munca, montator subansamble - 5 locuri de munca, etc), apartin urmatoarelor ramuri de activitate: industria alimentara - 36 locuri de munca, comert cu amanuntul, cu exceptia autovehiculelor si motocicletelor - 13 locuri de munca, fabricarea altor mijloace de transport - 7 locuri de munca, fabricarea de mobila - 5 locuri de munca, fabricarea articolelor de imbracaminte - 4 locuri de munca.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri