Cei mai multi angajati din Romania sustin ca se confrunta cu stres la locul de munca si ca si-ar dori sa primeasca mai multa sustinere din partea companiei pentru a duce o viata mai sanatoasa si mai fericita, potrivit studiului Best Employers, realizat de Aon Romania, consultant de risc si resurse umane.

Aproape toate companiile participante la studiu in 2018 scoreaza cel mai jos la intrebarile legate de echilibrul munca – viata personala. Majoritatea angajatilor sustin ca se confrunta cu stres la locul de munca si ca si-ar dori sa primeasca mai multa sustinere din partea companiei pentru a duce o viata mai sanatoasa si mai fericita.

"Am anticipat ca stresul va deveni o ingrijorare tot mai mare pentru companii si datele studiului o confirma. Anul trecut am si lansat o divizie de corporate wellness, care tinteste exact sanatatea si fericirea la locul de munca. Suntem bucurosi sa vedem ca foarte multi angajatori incep sa trateze acest subiect ca pe o prioritate strategica, pentru ca inteleg corelatia cu productivitatea, engagementul si retentia angajatilor", a declarat Armina Dobrica, Project Leader al studiului Best Employers din Romania.

Politicile de recunoastere si recompensare sunt o alta zona comuna care inregistreaza procente mai scazute. Perceptia angajatilor este ca nu exista intotdeauna o relatie directa intre performantele lor profesionale sau succesul companiei si castigurile lor lunare. In acelasi timp, si-ar dori mai multa recunoastere non-financiara pentru eforturile lor.

In mod nesurprinzator pentru piata muncii din Romania, topul celor mai mici rezultate este completat de nivelul personalului. Potrivit raspunsurilor angajatilor, companiile nu reusesc, intotdeauna, sa retina sau sa atraga oamenii potriviti, asa ca multe departamentele functioneza cu prea putini membri, perioade semnificative de timp.

La polul opus, regasim increderea angajatilor in viitorul companiei pentru care lucreaza. Multi dintre ei declara ca organizatia va avea succes pe termen lung. In aceeasi directie, oamenii simt ca brandul de angajator este unul puternic, ca organizatia este responsabila cu mediul inconjurator si ca se bucura de o buna reputatie in comunitate.

Reprezentantii companiilor castigatoare au avut ocazia sa impartaseasca cu participantii la gala cateva dintre lucrurile deosebite care se intampla in organizatia lor si care genereaza implicare in randul angajatilor. Desi provin din industrii complet diferite, toti au vorbit despre o atentie aparte pe care o acorda nevoilor angajatilor lor, despre planuri de cariera clare si transparente, deschidere fata de oameni si o preocupare constanta pentru dezvoltarea lor personal si profesionala.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri