Agentii economici din tara fac angajari si ofera 27.455 de locuri de munca disponibile atat persoanelor cu studii superioare si liceale, cat si celor fara studii. Totodata, angajatorii din Spatiul Economic European ofera, prin intermediul retelei EURES Romania, 473 locuri de munca vacante.

La nivel national, cele mai multe locuri de munca sunt oferite pentru: agent de securitate (2.748), lucrator comercial (1.143), paznic (793), ucenic (735), muncitor necalificat in industria confectiilor (724), muncitor necalificat la demolarea cladirilor, captuseli zidarie (692), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (682), confectioner-asamblor articole din textile (601), manipulant marfuri (551), casier (505).
Din cele 27.455 de locuri de munca vacante declarate de angajatori la agentiile pentru ocuparea fortei de munca, 1.371 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer in diferite domenii de activitate, programator, manager, medic, contabil etc), 15.827 pentru persoanele cu studii liceale, postliceale, profesionale, restul locurilor de munca fiind destinate persoanelor cu studii primare/gimnaziale sau fara studii.

Oferta locurilor de munca la nivel national poate fi consultata pe site-ul ANOFM. In ceea ce priveste locurile de munca la nivel judetean, aceste informatii pot fi verificate pe site-urile agentiilor pentru ocuparea fortei de munca judetene/municipale sau la sediul acestora.

Sute de joburi disponibile in Europa

Angajatorii din Spatiul Economic European ofera 473 locuri de munca vacante, cele mai multe in Spania, Ungaria si Norvegia.

  • Spania – 100 locuri de munca: 100 muncitor agricol;
  • Ungaria – 97 locuri de munca: 20 manipulant marfuri pe raft, 10 casier,10 dulgher,10 lucrator in constructii, 10 montator structuri pentru constructii,10 vanzator, 6 brutar, 6 operator la masini de prelucrare in industria alimentara, 5 macelar, 3 ajutor bucatar, 3 bucatar, 3 cofetar, 1 designer web.
  • Norvegia – 87 locuri de munca: 40 lucrator in productie, 10 electrician, 10 instalator, 10 instalator ventilatie, 4 mecanic auto, 4 tinichigiu auto, 4 vopsitor auto, 2 frizer, 2 montator folii ferestre/parbrize masini, 1 medic hematolog;
  • Germania – 74 locuri de munca: 15 operator spalari industriale, 12 sofer de camion, 7 gradinar, 7 inspector tehnic de tren, 7 specialist siguranta transport pe calea ferata, 7 tehnician electricia/electronist, 5 mecanic locomotiva, 3 macelar, 2 lucrator depozit, 2 marinar, 2 operator masini CNC, 2 tamplar, 1 comandant de nava, 1 mecanic instalatii sanitare, de incalzire si climatizare, 1 tehnician sondaje topografice.
  • Austria – 37 locuri de munca: 30 montator de mobila; 7 muncitor calificat in domeniul forestier.
  • Olanda – 28 locuri de munca: 15 culegator capsuni, 10 muncitor necalificat in gradinarit si horticultura, 2 sudor, 1 specialist in recrutare;
  • Marea Britanie – 15 locuri de munca: 15 farmacist;
  • Slovacia – 12 locuri de munca: 12 sticlar;
  • Irlanda – 10 locuri de munca: 10 sofer de tir;
  • Belgia – 7 locuri de munca: 5 muncitor necalificat in gradinarit si horticultura, 1 dezvoltator Java, 1 inginer de sistem IT;
  • Polonia – 3 locuri de munca: 2 lacatus/sudor, 1 muncitor intretinere;
  • Suedia – 2 locuri de munca: 2 pizzar/bucatar la gratar;
  • Franta – 1 loc de munca: 1 lucrator polivalent hotel

Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca pot viziona ofertele accesand www.eures.anofm.ro sau se pot prezenta la sediul agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau resedinta.

Citeste si: Sute de mii de romani vor sa lucreze, dar nu isi cauta de munca

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri