Potrivit datelor furnizate de agentii economici privind locurile de munca vacante, in evidentele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), sunt disponibile 28.023 locuri de munca.

La nivel national, cele mai multe locuri de munca sunt oferite pentru: lucrator comercial (1.888), ucenic (1.526), muncitor necalificat in industria confectiilor (1.276), agent de securitate (1.214), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (1.132), vanzator (845), confectioner-asamblor articole din textile (705), manipulant marfuri (639), muncitor necalificat la demolarea cladirilor, captuseli zidarie (592), lacatus mecanic (581), casier (561).

Din cele 28.023 de locuri de munca vacante declarate de angajatori la agentiile pentru ocuparea fortei de munca, 1.228 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer in diferite domenii de activitate, programator, manager, medic, contabil etc), 14.948 pentru persoanele cu studii liceale, postliceale, profesionale, restul locurilor de munca fiind destinate persoanelor cu studii primare/gimnaziale sau fara studii.

Oferta locurilor de munca la nivel national poate fi consultata pe site-ul ANOFM, la sectiunea Persoane fizice/Locuri de munca vacante. In ceea ce priveste locurile de munca la nivel judetean, aceste informatii pot fi vizualizate pe pagina de internet a fiecarei agentii pentru ocuparea fortei de munca judetene/municipale sau la sediul acestora.

Citeste si:
De ce este octombrie cea mai buna luna daca vrei sa te angajezi
Locuri de munca in octombrie:...

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Locuri de munca: se cauta muncitori necalificati, soferi sau lacatusi