Antreprenori, manageri sau simpli angajati, cu totii au nevoie sa isi dezvolte cat mai multe competente soft, care sunt din ce in ce mai importante. De aceea, am facut o selectie de carti pentru profesionisti, din care poti invata despre afaceri si dezvoltare personala.

In cele ce urmeaza, vei gasi mai multe titluri de carti si audiobook-uri pentru profesionisti, din care vei afla nu doar cum sa conduci afaceri, dar si cum sa conduci echipe si sa iti dezvolti chiar tu inteligenta emotionala.

Carti de business pentru profesionisti

De la idee la bani, editia a treia - Napoleon Hill

„De la idee la bani” este cea mai cunoscuta scriere a lui Napoleon Hill si, totodata, una dintre cele mai vandute carti din toate timpurile. Expunand, in esenta, 13 pasi spre imbogatire, autorul mizeaza, in primul rand, pe cultivarea unei constiinte a banilor, a unei intregi filosofii despre succes si prosperitate. Volumul de fata cuprinde atat celebra lucrare „De la idee la bani”, cat si un ghid de actiune, care vine in sprijinul cititorilor cu sfaturi privind atingerea si mentinerea succesului. Cartea care te invata filosofia banilor poate fi cumparata de aici.

Liderii mananca ultimii - Simon Sinek

In colaborarea lui cu organizatii din intreaga lume, Simon Sinek a observat ca in unele echipe membrii aveau incredere reciproca atat de profunda, incat si-ar fi pus viata in joc unul pentru celalalt. Alte echipe, indiferent de stimulentele pe care le primeau, erau condamnate la esec.

Potrivit lui Sinek, cei mai buni lideri sunt cei care incurajeaza increderea si cooperarea in cadrul echipei. In aceasta carte, el isi ilustreaza ideile cu povesti adevarate, care variaza de la viata militarilor la afaceri mari, de la guvern la investitii bancare. Cartea se gaseste aici.

Carti audio pentru antreprenori

Audiobook. Mitul antreprenorial - Michael E. Gerber

Daca vrei sa pui bazele unei afaceri, daca ai deja un mic business si te intrebi de ce nu merge sau de ce nu merge atat de bine pe cat ti-ai dori tu, daca vrei sa afli ce anume si unde anume gresesti in administrarea afacerii tale, aceasta este cartea audio de care ai nevoie. Fiind una dintre cele mai importante voci a micilor afaceri si intreprinderi din America, Gerber te ajuta mai intai sa iti intelegi afacerea, prezentandu-ti cele trei faze ale dezvoltarii unui business, ce te asteapta in fiecare dintre ele si ce poti face mai bine. Poti comanda cartea de aici.

Audiobook. Tu conduci afacerea, n-o lasa pe ea sa te conduca - Clay Mathile

Aceasta carte audio este un ghid esential micilor intreprinzatori, dar si oamenilor de afaceri cu experienta, pentru a realiza o planificare eficienta, astfel incat afacerea sa se dezvolte si sa devina tot mai profitabila, transformand visul fiecarui antreprenor in realitate. Te invata cum sa te comporti cu angajatii tai si cum sa ii motivezi pentru a fi mai productivi. Poti asculta cartea in timp ce esti la volan, alergi sau te ocupi de treburile casnice, ca sa folosesti timpul mai eficient. Comanda cartea de aici.

Carti pentru profesionisti - dezvoltare personala

Inteligenta emotionala in leadership - Daniel Goleman, Richard Boyatzis, Annie McKee

In paginile acestei carti se regasesc experientele multor lideri cu o inteligenta emotionala deosebita. Din cercetarea acestor cazuri, au iesit la iveala raspunsuri la intrebari vitale privind conducerea bazata pe inteligenta emotionala. De exemplu, ce resurse le sunt necesare liderilor, pentru a fi eficienti? De unde isi trage forta interioara un lider? Cum ii inspira pe cei din jur? Cum creeaza un climat favorabil inventivitatii, performantei si relatiilor interumane? Raspunsurile la aceste intrebari le gasesti cumparand cartea de aici.

Cum sa vorbim in public - Dale Carnegie

Abilitatea de a vorbi in public este necesara nu doar pentru cei care au un job care presupune sa tina prezentari, dar pentru orice antreprenor si startup care vrea sa mearga catre investitori si trebuie sa tina un pitch cu ideea. Dale Carnegie este unul dintre cei mai cunoscuti autori de lucrari care incurajeaza dezvoltarea si formarea personala, renumit atat pentru elocventa discursurilor, cat si pentru farmecul si puterea de convingere de care da dovada in scris. Cartea contine o multime de informatii si sugestii despre cum sa gasesti tonul si mijloacele potrivite pentru a tine un discurs dupa toate regulile artei. O comanzi de aici.

Sursa foto: LOGVINYUK YULIIA / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri