Peste 1,4 milioane de persoane din Romania incaseaza in iulie 2019 salariul minim pe economie, adica 2.080 de lei brut lunar, ceea ce reprezinta 26,5% din numarul total de angajati cu contract de munca cu norma intreaga.

Astfel, din cele 5,32 milioane de persoane care lucreaza cu norma intreaga 1,41 milioane de salariati primesc cele mai mici remuneratii din tara, potrivit datelor furnizate Wall-Street.ro de catre Inspectia Muncii.

De la inceputul anului, salariul de baza minim brut pe tara garantat, potrivit modificarilor aduse Codului Muncii, se stabileste in bani, fara a include sporuri si alte adaosuri, la suma de 2.080 lei lunar, pentru un program de munca de 167,3 ore pe luna, adica 12,43 lei/ora.

Tot salariu minim incaseaza si 300.000 de muncitori din domeniul constructiilor, insa in acest sector salariul de baza mimin este de 3.000 de lei brut lunar, si nu include sporuri sau alte beneficii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri