Companiile mici si mijlocii din Romania au inregistrat, in primele opt luni ale anului 2019, peste 87.000 de locuri de munca vacante, in crestere cu mai mult de 60% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit eJobs.

"Companiile mici si mijlocii au avut un an de crestere impresionanta si au iesit la "vanatoare" de candidati, oferind, in multe cazuri, conditii similare cu marii jucatori multinationali. Vorbim aici nu doar de pachete salariale si beneficii extra-salariale, ci si de perspective de dezvoltare, flexibilitate si promisiunea unor proiecte atragatoare. Din toate aceste motive, si candidatii sunt destul de atrasi de joburile din astfel de companii, mai ales cei tineri si foarte tineri, care cauta mai degraba experiente care sa-i dezvolte decat salarii mari", a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.

In total, aproape 12.500 de IMM-uri au postat cel putin un anunt de angajare pe eJobs.ro in intervalul ianuarie - iulie 2019.

Cele mai multe locuri de munca au fost postate de catre companiile care activeaza in domeniul vanzarilor (2.115), acestea fiind urmate de Resurse Umane (2.100 de locuri de munca) si Banci (1.932). Urmatoarele in topul celor mai active IMM-uri, din punctul de vedere al angajarilor, sunt companiile din sectorul Achizitiilor, cele din Alimentatie/HoReCa si Transport/Distributie.

La polul opus al clasamentului, cu mai putin de 200 de posturi vacante, de la inceputul anului si pana in august, se afla companiile cu activitati in Service-uri si Reparatii, cele din Farma, Petrol si Gaze, respectiv Asigurari.

In prezent, in Romania, activeaza peste 600.000 de IMM-uri, care cumuleaza mai bine de jumatate din numarul total de angajati de pe piata. Salariul mediu net pe care il castiga un angajat care lucreaza intr-o astfel de companie este de aproximativ 700 de euro/luna.

Lansata in anul 1999, eJobs este prima platforma de recrutare din Romania. eJobs Romania apartine companiei Ringier Romania, parte din Ringier AG, compania internationala de media localizata in Zurich, Elvetia. Pe platforma online exista peste patru milioane de CV-uri, mai mult de doua milioane de utilizatori unici lunari, 7.000 de CV-uri actualizate zilnic si o baza de fani de 290.000 pe Facebook.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri