Interesul romanilor pentru un nou loc de munca e in crestere. In luna august, companiile au inregistrat cu 11% mai multe aplicari la joburi comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Cele mai cautate domenii sunt financiar - contabilitate, transport, inginerie, medical & pharma si IT

Joburile din domeniile financiar - contabilitate, transport si inginerie ocupa primele trei pozitii in topul cautarilor efectuate de catre candidatii romani, cu peste 60.000 de cautari in total in luna august, se arata intr-un comunicat BestJobs. Romanii au mai fost interesati sa se angajeze in domenii precum medical & pharma sau resurse umane, cu peste 15.000 de cautari de joburi pentru fiecare. Surpriza lunii august vine din domeniul IT, unde angajatii specializati au fost mai preocupati de perspectiva unui job nou decat cei din domenii precum vanzari sau BPO (Business Process Outsourcing), al caror interes a fost mult mai constant pe parcursul acestui an.

In acelasi timp, top 3 joburi vedeta in luna august au atras o medie de 1.000 de candidati fiecare: Vodafone - Technical Project Manager, BCR - Partener Servicii Clienti si, din nou, BCR - Partener Clienti Retail.

Vodafone, Banca Transilvania si Oracle au atras cei mai multi candidati in luna august, aproape 7.000 de aplicanti

Topul companiilor cu cele mai multe aplicari este condus si in luna august de catre Vodafone (2.623 aplicari), Banca Transilvania (2.136 aplicari), Oracle (2.021 aplicari), Regina Maria (1.973 aplicari), Continental Automotive Group Romania (1.812 aplicari), ENEL (1.733 aplicari), Interbrands (1.525 aplicari), Raiffeisen Bank (1.470 aplicari), First Bank (1.470 aplicari) si MedLife (1.416 aplicari).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri