Plansul la birou este un lucru destul de comun, chiar daca nu ai fi crezut. Orice om are cate un moment de cadere emotionala. Unii izbucnesc in lacrimi la baie, in parcare sau la coada la mancare. Desi nimeni nu vrea sa planga si sa fie vazut in lacrimi la locul de munca, studii recente arata ca eliberarea emotiilor le imbunatateste oamenilor starea de sanatate.

Un studiu realizat de curand de site-ul de joburi Monster a descoperit ca peste opt din zece angajati au recunoscut ca au plans la birou, iar jumatate au aratat ca au plans chiar de mai multe ori. Cercetarea, care a fost realizata prin raspunsurile a peste 2.000 de participanti, a mai scos la iveala ca motivele care aduc lacrimi pe obrazul angajatilor sunt de cele mai multe ori legate de sefi si de colegi. Astfel, peste 45% dintre respondenti au admis ca motivele care i-au determinat sa izbucneasca in lacrimi au la baza modul in care au fost tratati de sefi si de colegi, scrie Business Insider.

In plus, studiul a mai aratat ca 15% au mentionat incarcarea cu sarcini de la locul de munca intre motivele care i-au facut sa planga, in timp ce 13% au dat vina pe bulling la job.

Plansul la locul de munca poate fi neplacut pentru angajati si chiar vazut ca un gest lipsit de profesionalism de catre unii, insa se mare ca aceasta eliberare a emotiilor ii poate face pe angajati sa se simta bine, pe termen lung.

Un studiu pulicat de revista Emotion arata ca cercetatorii au descoperit ca plansul te poate face sa te simti mai bine. Cercetarea a plecat de la intrebarea daca vizionarea unui videoclip trist sau emotional le va face pe 200 de tinere sa planga. Dupa ce au vazut filmuletul fetele au luat parte la un test.

In continuare, rezultatele acestui test, care a fost unul de testare a nivelului de stres, a aratat ca participantele care au plans in timpul vizionarii au inregistrat frecvente cardiace moderate, cu respiratie stabila, in timp ce persoanele care nu au izbucnit in lacrimi au avut valori crescute la ambele categorii.

Astfel, concluziile studiului sunt ca plansul mentine stabil organismul oamenilor, regland respiratia si bataile inimii.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri