Peste 30.000 de locuri de munca sunt disponibile pe piata locala in prezent, se arata in datele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM). La mare cautare sunt muncitorii necalificati, agentii de securitate si lucratorii comerciali. In general, angajatorii cauta candidati cu studii medii.

Potrivit datelor furnizate de agentii economici privind locurile de munca vacante, in evidentele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), sunt disponibile 30.216 locuri de munca.

La nivel national, cele mai multe locuri de munca sunt oferite pentru: muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (2.347), agent de securitate (1.673), ucenic (1.236), lucrator comercial (1.132), muncitor necalificat in industria confectiilor (1.025), lacatus mecanic (903), muncitor necalificat la demolarea cladirilor, captuseli zidarie (761), manipulant marfuri (739), confectioner-asamblor articole din textile (619), vanzator (601), sofer autocamion/masina de mare tonaj (543), muncitor necalificat la ambalarea produselor solide si semisolide (490) etc.

Din cele 30.216 de locuri de munca vacante declarate de angajatori la agentiile pentru ocuparea fortei de munca, 1.361 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer in diferite domenii de activitate, programator, manager, medic, contabil etc), 16.113 pentru persoanele cu studii liceale, postliceale, profesionale, restul locurilor de munca fiind destinate persoanelor cu studii primare/gimnaziale sau fara studii.

Oferta locurilor de munca la nivel national poate fi consultata pe site-ul ANOFM (www.anofm.ro), la sectiunea Persoane fizice/Locuri de munca vacante. In ceea ce priveste locurile de munca la nivel judetean, aceste informatii pot fi vizualizate pe pagina de internet a fiecarei agentii pentru ocuparea fortei de munca judetene/municipale sau la sediul acestora.
Precizam ca baza de date a locurilor de munca vacante este una dinamica, informatiile prezentate reflectand situatia existenta la ora 7:00 AM.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri