Cele mai importante motive pentru care oamenii aleg sa se angajeze intr-o companie si sa ramana mai mult timp alaturi de aceasta tin de siguranta locului de munca, de oportunitatile de dezvoltare a carierei si de un salariu corect.


"Deciza de a veni si de a ramane intr-o companie tine, printre altele, de partea de 'competitive pay', adica sa fii platit drept pentru munca pe care o faci si pentru efortul pe care tu crezi ca il faci pentru organizatie. A doua parte este siguranta locului de munca. Ca urmare a schimbarilor care au loc in piata muncii, sa stii ca ai o claritate a rolului, o siguranta a postului pe care il ocupi este foarte important atat pentru cei care aleg sa se angajeze intr-o companie sau decid sa nu plece din aceasta", a declarat Alina Popescu, talent information solution leader in cadrul companiei Mercer Marsh Benefits.

Cum atragi un candidat in companie

Cel mai important pentru un angajat care decide sa se angajeze intr-o companie este calitatea acesteia de a-i oferi un job sigur, precum si oportunitatile de cariera pe care i le ofera si un salariu corect pentru jobul pe care il va ocupa.

Mai mult, oamenii isi doresc sa se poata dezvolta la job, munca lor sa fie importanta si interesanta.

Cand vine vorba despre elementele care ii tin pe oameni in companii lucrurile nu se schimba mult, astfel ca angajatii nu parasesc companiile care le ofera o siguranta a locului de munca, beneficii medicale (abonamente sau asigurare), oportunitati de dezvoltare si program flexibil.

La polul opus, motivele care ii determina pe oameni sa paraseasca o companie sunt salariul incorect, relatia cu managerul si nesiguranta locului de munca.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri