Piata muncii este extrem de variata si ofera o multime de optiuni celor isi doresc cu adevarat sa munceasca. Joburile de weekend reprezinta un segment valoros pentru elevi si studenti, care nu pot munci decat la sfarsit de saptamana, pentru cei care vor un venit in plus sau, de ce nu, pentru ei care nu vor sa munceasca mult.

Angajatorii din piata muncii din Romania au, pe langa ofertele clasice de locuri de munca, de 40 de ore pe saptamana, si o serie de optiuni de joburi pentru weekend. Ce e drept, mare parte dintre acestea vin din zona HoReCa, acolo unde sunt organizate evenimente de weekend si este nevoie de personal.

Joburile de weekend, cautate in general de tineri

Asa cum ar fi de asteptat, joburile de week-end vin pe locurile din urma in topul preferintelor candidatilor romani. Cei mai multi dintre cei care sunt in cautarea unui loc de munca prefera joburile full time sau pe cele part time pentru ca acestea, sunt de altfel, si cel mai bine platite.

"Joburile de week-end sunt cautate in special de candidatii foarte tineri, de studenti sau de cei care au nevoie de un second job. Cele mai multe astfel de job-uri sunt in HoReCa si in industria entertainmentului. Vorbim aici despre hostess, barista, chelneri si ospatari, animatori pentru petreceri de copii", a declarat pentru wall-street.ro Bogdan Badea, CEO al platformei de recrutare eJobs.

De asemenea, soferii sau fotografii au optiunea de a lucra in joburi de weekend.

Potrivit acestuia, joburile de weekend sunt atractive in primul rand pentru segmentul candidatilor incepatori, oferindu-le acestora posibilitatea de a-si incepe cariera si de a capata experienta in campul muncii, fara ca acest lucru sa le afecteze studiile.

In plus, joburile de weekend sunt o optiune foarte buna pentru cei care isi doresc sa isi rotunjeasca veniturile, dar, dintr-un motiv sau altul, nu reusesc sa faca acest lucru la jobul principal, din timpul saptamanii

Principalul avantaj ar fi, desigur, flexibilitatea programului, dar si faptul ca, pentru pentru multi aceste joburi de weekend reprezinta o materializarea unor hobby-uri.

Job de weekend = multe zile libere

Joburile de weekend sunt ideale pentru persoanele care nu suporta sa petreaca mult timp intr-un birou, de exemplu.

"Cei care au doar joburi de weekend au, desigur, avantajul de a avea restul saptamanii libere, insa asta vine la pachet si cu castiguri mai mici", a explicat Bogdan Badea.

In plus, trebuie stiut ca un job, indiferent cat de scurt este "doza suficienta" pentru a asigura o stare de bine in randul oamenilor, arata intr-un studiu al Universitatii Cambridge.

Astfel, studiu realizat in randul a peste 70.000 de englezi, intre anii 2009 si 2018, arata ca riscul de probleme mentale se reduce cu 30% atunci cand persoanele fara un loc de munca sau cele care stau acasa cu copiii ajung sa lucreze opt ore pe saptamana. Pentru cele opt ore de munca persoana trebuie sa fie platita, scrie Telegraph.

Alte optiuni de a lucra in weekend sunt in pozitii de DJ, web designer, instructor de ski, cameraman sau promoter, scrie Thebalancecareers.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri