Salariul mediu net pe care il castiga un specialist in resurse umane din Romania a ajuns la 676 de euro, potrivit datelor eJobs si ale comparatorului salarial Paylab. Aceasta valoare este cu mult sub mediile de pe alte piete din regiune.

Cele mai mari salarii sunt ale angajatilor din Estonia, care incaseaza, lunar, putin peste 1.200 de euro. Urmeaza Slovenia, cu 1.177 de euro pentru un specialist in resurse umane, Croatia (1.087 de euro) si Cehia (1.062 de euro).

Slovacia deschide topul tarilor care coboara sub pragul de 1.000 de euro lunar, companiile oferind angajatilor din departamentul HR salarii medii de 928 de euro. Lituania se afla pe urmatorul loc, cu 908 euro pe luna, clasamentul continuand cu Letonia (899 de euro) si Ungaria (839 de euro).

Daca pana acum Bulgaria era tara cu cele mai mici salarii din regiune, in acest caz nu doar ca nu se afla pe ultimul loc, dar detroneaza si Serbia, oferind salarii de 748 de euro pe luna, in timp ce angajatorii sarbi raporteaza incasari nete lunare de 729 de euro. Romania, este, astfel, singura tara din regiune care coboara sub pragul de 700 de euro.

”Cu toate acestea, HR-ul este unul dintre domeniile cel mai putin cautate de specialistii romani care vor sa emigreze. Desi stiu ca in afara ar putea castiga mult mai bine, iar in Europa de Vest si in regiunea nordica diferentele sunt chiar mai mari decat cele de la nivelul regiunii, cei care vor sa emigreze cauta alte domenii precum vanzarile, sectorul financiar sau IT-ul. Un specialist in resurse umane care ar vrea sa emigreze in Finlanda, spre exemplu, ar trebui sa se astepte la un salariu mediu de 2.310 euro pe luna”, a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.

De la inceputul anului si pana acum joburile din resurse umane au adunat aproximativ 370.000 de aplicari, dintr-un total de aproape 3,7 milioane de aplicari. In acest moment, pe www.ejobs.ro sunt circa 500 de locuri de munca destinate specialistilor in resurse umane.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri