Pentru a avea o afacere de succes destinata animalelor de companie, trebuie, in primul rand, sa fii un iubitor al necuvantatoarelor, si, in unele cazuri, ai nevoie de multi ani de experienta intr-un domeniu care le implica.

Insa, la fel ca orice alta afacere, cea destinata animalelor de companie trebuie sa tina cont de mai multe criterii. De exemplu, daca locuiesti intr-un orasel in care exista deja mai multe pet shopuri, nu este indicat sa mai deschizi un astfel de business.

Inainte de a pune bazele unei afaceri, este importanta documentarea si realizarea unui plan de business, indiferent de dimensiunea proiectului pe care vrei sa-l construiesti.

Daca nu ai inca o idee despre ce fel de afacere sa-ti deschizi, iata cateva propuneri de unde te poti inspira.

1. Cazare si ingrijire pentru animale de companie

Pentru a oferi servicii de cazare si ingrijire pentru animale, costurile initiale nu sunt foarte ridicate, insa ceea ce cantareste foarte greu intr-un astfel de business este experienta anterioara. Este vorba, mai presus de orice, de o afacere bazata pe incredere. Stapanii animalelor trebuie sa stie ca, odata ce isi vor lasa prietenul necuvantator pe mainile altor persoane, lucrurile vor decurge foarte bine, iar acesta se va simti ca acasa. Ei isi privesc de multe ori patrupedul ca pe un copil, astfel ca legatura pe care o stabilesti cu acesta este esentiala in a obtine sau nu un contract. Pune intrebari despre nevoile animalului de companie, verifica daca se comporta bine in locuri publice sau in relatie cu alte animale si stabileste inca de la inceput regulile de baza.

2. Restaurant pentru animale de companie

Poate, in prezent, este considerat un serviciu de lux destinat animalelor de companie, insa in viiitorul apropiat un restaurant pentru caini si pisici s-ar putea gasi la tot pasul. O astfel de afacere s-a bucurat de succes la Berlin, unde a fost deschis, in 2014, primul restaurant destinat cainilor si pisicilor din Germania. Meniul este pregatit de un nutritionist pentru animale de companie si include, printre altele, preparate din curcan, carne de cangur si fructe de padure. Si, pentru ca patrupezii nu pot veni neinsotiti, exista si o zona destinata oamenilor, unde acestia pot savura o cafea, in timp ce asteapta ca animalul de companie sa termine de mancat.

3. Designer pentru animale de companie

Un alt business pe care il poti incepe daca esti iubitor de animale este afiliat industriei de fashion, motiv pentru care cunostintele in acest domeniu reprezinta un avantaj. Posibilitatile antreprenoriale pentru crearea de haine pentru animalele de companie sunt vaste. De la pijamale si paltoane, pana la haine speciale pentru Halloween ori pentru Craciun - imbracamintea pentru animalele de companie poate avea aceeasi anvergura ca moda pentru oameni. Este un business destinat in special animalelor mici, care au nevoie de mai multa protectie in timpul iernilor geroase, dar si impotriva soarelui puternic din perioada verii.

4. Fotograf pentru animale de companie

Se spune ca oricine are un telefon mobil poate fac poze in prezent, insa cele realizate de fotografii profesionisti se remarca din multime. Astfel, daca ai talente artistice si iubesti animalele, ai putea incepe o afacere axata pe fotografie. Portrete ale animalelor de companie, instantanee din parcul de joaca sau fotografii de familie - iata doar cateva dintre ofertele unui astfel de business.

5. Trainer pentru animale de companie

Pentru ca si animalele de companie trebuie sa stie sa se comporte frumos in societate, un trainer pentru ei este o meserie la mare cautare. Exista foarte multi stapani de animale care nu stiu sau nu au timpul necesar pentru a antrena un caine in mod corespunzator, dar sunt dispusi sa plateasca pe cineva sa se ocupe de acest lucru. Astfel, un business in acest domeniu poate fi de succes.

Sursa foto: Javier Brosch/ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri