Evolutia tehnologica ajuta la realizarea cu usurinta a proceselor, ceea ce ii determina pe oameni sa nu mai faca anumite lucruri. In recrutare, candidatii aplica mult mai usor la joburile dorite, datorita instrumentelor pe care le au la indemana. Specialistii din HR pot insa sa observe cand un candidat s-a dovedit lenes, iar asta le va influenta decizia de angajare.

Pentru a arata unui angajator ca depun eforturi pentru a afla mai multe detalii despre postul pe care il are deschis, candidatii trebuie sa urmeze acesti trei pasi simpli. Astfel, isi vor creste sansele de a atrage atentia recrutorului.

Iata trei idei simple care te ajuta sa iesi in fata la interviul de angajare

Include intotdeauna CV-ul atunci cand aplici online. Atunci cand exista varianta de "aplicare rapida", care te ajuta sa aplici automat, este bine totusi oferi angajatorului o imagine de ansamblu a ta. CV-ul este instrumentul prin care iti poti personaliza si scoate in evidenta datele despre tine, toate intr-o ordine necesara recrutorului. Mai mult, este foarte probabil ca angajatorul sa vrea sa printeze CV-ul tau, asa incat sa mai arunce un ochi pe el cand vii la interviu. Daca un aplicant nu isi include CV-ul, angajatorul poate sa creada ca acestuia i-a fost prea lene sa o faca si este foarte posibil sa nu il mai ia in considerare. De aceea, candidatii trebuie sa adauge CV-ul ori de cate ori aplica pentru un interviu, scrie Forbes.

Trimite o scrisoare scurta de multumiri persoanelor cu care sustii interviul de angajare. Chiar daca pare un gest extrem de simplu sau lipsit de sens, merita efortul. Recrutorii asteapta sa primeasca astfel de scrisori de la candidati. Scrisoarea de multumire este extrem de importanta daca esti intr-un proces de recrutare, pentru ca acela este momentul optim pentru a face un pas in fata.

Ofera-i recrutorului drept referinte persoanele care stii ca vor spune lucruri bune despre tine, care cunosc jobul pentru care aplici si pot spune de ce esti potrivit pentru el. Este esential sa ai o discutie telefonica cu aceste persoane, inainte de a le da datele de contact, asa incat ele sa inteleaga exact aceste aspecte, adica detaliile despre job si motivele pentru care tu esti potrivit. Au nevoie de toate acestea pentru a-ti sustine candidatura. Este surprinzator cat de des o persoana de referinta nu stie informatii despre jobul la care candidatul aplica, astfel incat nici nu stie cum sa ii evidentieze calitatile. Pentru un recrutor, acest lucru poate parea ca o lacuna in pregatirea candidatului pentru a obtine jobul. In multe cazuri, daca exista doi candidati de top, referintele pot face diferenta.

Facand aceste trei lucruri un candidat arata potentialului angajator ca este un aplicant care merita atentia, o persoana care isi da interesul pentru jobul pe care il doreste. Modul in care un candidat se prezinta in timpul unui interviu este similar cu cel in care va lucra, odata angajat. Asa ca daca faci un pas in fata, imaginea in fata angajatorului va fi una mai buna si iti cresti sansele de a fi angajat.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri