Aproape 1.400 de persoane ocupa in Romania functia de inspector de munca, iar salariile acestora nu sunt deloc rele. Astfel, un inspector cu experienta si cu grad inalt poate sa castige pana la 1.000 de euro pe luna.

Inspectorii de munca sunt cei care verifica firmele daca respecta legislatia privind angajarea si asigurarea unui loc de munca sigur pentru personal.

In prezent, 1.375 de persoane sunt inspectori de munca in structurile din tara noastra. Dintre acesta, 50 activeaza la nivel central, iar restul in inspectoratele teritoriale de munca. Dintre acestia circa 100 de persoane muncesc in cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Bucuresti (ITM).

In mare parte, functiile de inspector de munca sunt ocupate de femei, astfel ca datele de la sfarsitul anului arata ca peste 60% dintre angajati erau femei.

Cat castiga un inspector de munca

Cel mai mic salariu este primit de un inspector de munca asistent, cu gradatia 1, care incaseaza suma de 2.427 lei net lunar, in timp ce un asistent cu gradatia 5 ajunge la 2.577 lei net lunar, potrivit datelor furnizate la solicitare wall-street.ro de catre Inspectia Muncii.

Mai departe, un inspector debutant, cu gradatia 0, intra in sistem cu un salariu de 2.750 de lei si poate sa ajunga la peste 2.900 de lei daca inainteaza in grad.

Un inspector principal castiga aproximativ 4.100 de lei, iar cele mai mari salarii sunt incasate de inspectorii superiori, ale caror remuneratii variaza, in functie de grad, intre 4.000 de lei si 4.600 de lei (970 de euro).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri