Aproape 1.400 de persoane ocupa in Romania functia de inspector de munca, iar salariile acestora nu sunt deloc rele. Astfel, un inspector cu experienta si cu grad inalt poate sa castige pana la 1.000 de euro pe luna.

Inspectorii de munca sunt cei care verifica firmele daca respecta legislatia privind angajarea si asigurarea unui loc de munca sigur pentru personal.

In prezent, 1.375 de persoane sunt inspectori de munca in structurile din tara noastra. Dintre acesta, 50 activeaza la nivel central, iar restul in inspectoratele teritoriale de munca. Dintre acestia circa 100 de persoane muncesc in cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Bucuresti (ITM).

In mare parte, functiile de inspector de munca sunt ocupate de femei, astfel ca datele de la sfarsitul anului arata ca peste 60% dintre angajati erau femei.

Cat castiga un inspector de munca

Cel mai mic salariu este primit de un inspector de munca asistent, cu gradatia 1, care incaseaza suma de 2.427 lei net lunar, in timp ce un asistent cu gradatia 5 ajunge la 2.577 lei net lunar, potrivit datelor furnizate la solicitare wall-street.ro de catre Inspectia Muncii.

Citeste si:
Cum iti dai seama din timp daca cel mic va fi IT-ist si va avea un...
Parcursul profesional poate...

Mai departe, un inspector debutant, cu gradatia 0, intra in sistem cu un salariu de 2.750 de lei si poate sa ajunga la peste 2.900 de lei daca inainteaza in grad.

Un inspector principal castiga aproximativ 4.100 de lei, iar cele mai mari salarii sunt incasate de inspectorii superiori, ale caror remuneratii variaza, in functie de grad, intre 4.000 de lei si 4.600 de lei (970 de euro).

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Ministrul Muncii: Prea putine controale ITM in Bucuresti
Setari Cookie-uri