Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca rezultatul alegerilor parlamentare din Marea Britanie este "foarte bun" pentru romanii care locuiesc acolo, precizand ca premierul britanic Boris Johnson a dorit un Brexit cu acord.

"Acest rezultat e foarte bun pentru romanii din Marea Britanie, pentru ca premierul Boris Johnson impreuna cu Partidul Conservator au dorit - si cred ca doresc si in continuare - sa realizeze Brexit-ul, dar cu acord, acel acord negociat cu UE, un acord bun care ii protejeaza pe romanii nostri, le acorda drepturi semnificative si de asta am spus de multe ori, si acum se pare ca ne apropiem de aceasta solutie, cea mai buna varianta, daca se ajunge la Brexit, este un Brexit cu acord si spre asta ne indreptam", a afirmat Iohannis, la Bruxelles, citat de Agerpres.

El s-a aratat multumit de rezultatul alegerilor parlamentare din Marea Britanie, exprimand speranta ca acum, cu "o majoritate clara", Brexit-ul va fi finalizat cu acord.

"Eu pot sa-mi exprim multumirea fata de rezultatul obtinut acolo, in sensul ca exista acum o majoritate clara, care, speram cu totii, va finaliza Brexit-ul, cu acord, evident", a spus seful statului.

Premierul britanic Boris Johnson a obtinut o victorie rasunatoare la alegerile legislative anticipate de joi, Partidul Conservator trecand pragul de 326 de locuri din cele 650 ale Camerei Comunelor, potrivit rezultatelor oficiale partiale publicate vineri.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri