Companiile angajeaza pe pozitia de recrutor inclusiv candidati care nu au studii superioare, ci doar isi doresc sa munceasca si sa se specializeze. Salariile incep de la 2.500 de lei, insa pot sa depaseasca mult aceasta suma, in cazul celor cu rezultate bune la final de luna.

"Un recrutor poate sa inceapa cu un salariu de 2.500 lei net, plus tichete si alte beneficii aferente. Nu necesita experienta specifica intr-un anumit domeniu, ii specializam noi pe industrii, ulterior. Ne uitam la atitudine, mai degraba, la dorinta de a cunoaste, de a invata", a declarat pentru Wall-Street.ro Bogdan Gabor, country manager al companiei de recrutare Lugera.

Nu trebuie nici sa fie absolventi de studii superioare

Potrivit acestuia, remuneratiile recrutorilor sunt compuse din salariile de baza plus procent din sistemul de bonusare, in functie de numarul de contracte incheiate.

Recrutarea IT-istilor creste veniturile oamenilor de HR

Un recrutor bun, potrivit reprezentantului Lugera, incaseaza un salariu de baza de 4.000-4.500 de lei, daca este unul generalist. Bani mai multi intra in buzunarele specialistilor din recrutare care reusesc sa aduna in companii cei mai vanati candidati, adica IT-istii.

In zona de recrutare de IT-isti, salariul urca la 7.000-7.500 lei sau chiar 8.000 de lei, pentru un recrutor cu 2-3 ani de experienta

Bogdan Gabor a mai aratat ca un recrutor care "vaneaza" specialisti si manageri incheie, in medie, intre 9 si13 contracte pe luna.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri