Cei 163 de elevi romani care au obtinut rezultate la olimpiadele interationale si la concursurile regionale pe discipline vor fi premiati de catre ministrul Educatiei. Sumele acordate olimpicilor variaza intre 2.500 de lei si 12.550 de lei.

Potrivit reglementarilor in vigoare, premiile pentru rezultatele inregistrate la olimpiadele/concursurile internationale au urmatoarele cuantumuri:

  • 12.550 lei - premiul I absolut (obtinut cu punctaj maxim),
  • 9.720 lei - premiul I/medalie de aur,
  • 8.330 lei - premiul al II-lea/medalie de argint,
  • 5.950 lei - premiul al III-lea/medalie de bronz,
  • 4.065 lei - mentiune (sau diplome echivalente).

Sumele in bani acordate elevilor care s-au impus in competitiile regionale (olimpiade balcanice de seniori si juniori, Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada, Olimpiada de Informatica a Europei Centrale, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev" etc.) sunt:

  • 4.440 lei - premiul I/medalie de aur,
  • 3.785 lei - premiul al II-lea/medalie de argint,
  • 2.945 lei - premiul al III-lea/medalie de bronz
  • 2.550 lei - mentiune (sau diplome echivalente).

Si profesorii sunt premiati

Profesorii care au pregatit elevul/elevii primesc un singur premiu, in cuantumul cel mai mare prevazut pentru unul din elevi. Pentru scoala pe care elevul/elevii o frecventeaza sau a/au frecventat-o se acorda cate un premiu, in cuantumul prevazut pentru fiecare elev premiat. In acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotari destinate sprijinirii eficientei procesului de invatamant.

De asemenea, in cadrul acestui eveniment vor fi acordate si premii pentru cele mai de succes activitati din programul „Scoala Altfel 2019”.

Fondul total de premiere alocat de MEC este de peste 2,9 mil. lei.

Ministerul va recompensa premiantii

Astfel, vor fi recompensati cei 163 de elevi care au obtinut 61 de medalii, premii si mentiuni la 14 olimpiade internationale, respectiv 139 de medalii, premii si mentiuni la 26 de concursuri regionale pe discipline (juniori si seniori). In total, palmaresul olimpicilor romani in acest an a fost de 200 de distinctii.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri