163 de elevi din licee romanesti s-au remarcat la olimpiadele si concursurile internationale, unde au obtinut 192 de premii la concursurile internationale la care au participat. Liceul International de Informatica Bucuresti este unitatea care da cei mai multi olimpici Romaniei.

Astfel, 46 de elevi ai Liceului International de Informatica Bucuresti si-au adjudecat distincii anul acesta, dintre care si un aur absolut, potrivit datelor furnizate de Ministerul Educatiei, la solicitarea wall-street.ro.

In top intra si Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti cu 14 elevi care au castigat medalii si premii. Iar pe locul al treilea se afla Colegiul National "Szekely Miko" din Sfantu Gheorghe, cu opt olimpici internationali.

TOP 10 licee care dau cei mai multi olimpici romani

Cu cati bani sunt premiati elevii romani

Cei 163 de elevi romani care au obtinut rezultate la olimpiadele interationale si la concursurile regionale pe discipline vor fi premiati de catre ministrul Educatiei. Sumele acordate olimpicilor variaza intre 2.500 de lei si 12.550 de lei.

Profesorii care au pregatit elevul/elevii primesc un singur premiu, in cuantumul cel mai mare prevazut pentru unul din elevi. Pentru scoala pe care elevul/elevii o frecventeaza sau a/au frecventat-o se acorda cate un premiu, in cuantumul prevazut pentru fiecare elev premiat. In acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotari destinate sprijinirii eficientei procesului de invatamant.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri