Rata somajului in Romania a ajuns la 3,8% in septembrie, in trimestrul al treilea din acest an, valoare egala cu cea inregistrata in trimestrul anterior.

Pe sexe, ecartul dintre cele doua rate ale somajului a fost de 0,6 puncte procentuale (4,1% la barbati fata de 3,5% la femei), iar pe medii rezidentiale, de 1,2 puncte procentuale (4,5% in mediul rural, fata de 3,3% in mediul urban).

Pe grupe de varsta, rata somajului a atins nivelul cel mai ridicat (17,9%) in randul tinerilor (15-24 ani).

Astfel, in al treilea trimestru al anului 2019, populatia activa a Romaniei era de 9,11 milioane de persoane, din care, 8,76 milioane de persoane erau ocupate si 350.000 persoane erau someri, arata datele Institutului National de Statistica.

Rata de ocupare a populatiei in varsta de munca (15-64 ani) a fost, in trimestrul al treilei al anului 2019, de 66,7%, in crestere fata de trimestrul anterior cu 0,3 puncte procentuale. Gradul de ocupare a fost mai mare la barbati (75,7% fata de 57,4% la femei) si la persoanele din mediul urban (67,8% fata de 65,3% in mediul rural).

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri