Fiecare manager si fiecare lor de munca este diferit, insa, in general, cel mai bun mod prin care iti poti face seful sa te placa este prin munca facuta bine. Asadar, daca vrei sa fii pe placul sefului tau si chiar sa fii cel mai apreciat din echipa, iata cateva idei.

1. Demonstreaza intotdeauna valoarea pe care o ai in companie

Seful tau nu vrea sa auda ca vrei o sa fii promovat pentru ca iti doresti o titulatura mai inalta. Daca mergi sa ii ceri acestuia ceva, cum ar fi o promovare, o marire sau mai multe responsabilitati, arata-i cum va beneficia acesta si compania de pe urma schimbarii, scrie Business Insider.

2. Fa-ti stilul de comunicare comun cu al sau

Este in sarcina ta sa afli din timp care este modul de comunicare pe care managerul tau il prefera. Poate pe email? Fata in fata?

Daca apare o nepotrivire intre stilul tau si al managerului o discutie poate regla lucrurile.

3. Cere sfaturi

S-ar putea sa nu indraznesti sa iti intrebi chiar orice seful, cum ar fi modul in care a ajuns in aceasta etapa a carierei sale sau ce strategie de marketing cred el ca ar fi mai potrivita. Totusi, cercetarile de la Harvard Business School sugereaza ca solicitarea de sfaturi nu te face sa pari nepregatit, ci, din contra, te ajuta sa pari mai competent, asa cum sigur vrei sa te vada seful tau.

De asemenea, de retinut este ca ideal este sa ii ceri sfatul sefului, nu opinia, caci solicitarea de sfaturi creeaza un soi de parteneriat intre tine si superior si il incurajeaza pe acesta din urma sa iti sprijine ideea.

4. Mergi devreme la munca

Cercetatorii de la Universitatea Washington sugereaza ca angajatii care ajung devreme la birou sunt adesea perceputi de manageri ca fiind mai constiinciosi si sunt considerati si mai performanti. Si inca o veste proasta, nici cei care stau pana tarziu la job nu sunt vazuti mai bine.

Daca simti ca esti mai productiv de la 10 la 18, in loc de 9-17, cel mai bine este sa explici acesti lucru managerului tau, pentru a nu fi judecat pentru alegerea facuta.

5. Acorda atentie detaliilor

Daca esti o persoana care vede in general lucrurile in ansamblu, este bine sa incepi sa te uiti cu atentie si la detalii.

Ryan Holmes, CEO Hootsuite, a scris intr-o postare pe LinkedIn ca la compania sa "chiar si ce pare sa fie o mica eroare tehnica poate afecta o multime de clienti rapid. Un angajat pe care te poti baza ca vede aceste erori este si cel care iese in evidenta in multime".

6. Multumeste

Aratand recunostinta pentru feedbackul dat de sef - chiar daca este unul negativ - il poti determina pe acesta din urma sa fie mai dragut cu tine, arata un studiu realizat de Universitatea din sudul Californiei.

7. Ia-ti o vacanta

Potrivit unei analize realizata de Oxford Economics, angajatii care isi iau in intregime concediu au sanse mai mari (+6,5%) sa obtina o promovare sau o marire, comparativ cu cei care isi iau mai putin de 11 zile libere.

Asta nu inseamna ca o vacanta aduce dupa sine o marire, pentru aceasta trebuie sa ai in continuare rezultate bune la job.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri