O tendinta interesanta se contureaza in randul managerilor seniori. Acestia aleg sa renunte la o multinationala sau o companie mare, pentru a accepta provocarea de a conduce un start-up. De cele mai multe ori, noutatea industriei este factorul decisiv.

"In cazul executivilor cu senioritate pe rol, cu experienta in structuri multinationale, in corporatii, exista un moment in parcursul lor profesional, cand doresc sa iasa din companiile lor gigant si cumva sa devina «hands-on» intr-un start-up sau intr-o organizatie mica, dar cu planuri mari de crestere. Acolo se va vedea valoarea lor adaugata" a declarat pentru wall-street.ro Olivia David, PP HUB manager professional & executive search la Adecco, una dintre cele mai mari companii de recrutare din Romania.

Daca esti interesat de subiecte de HR si vrei sa afli cele mai noi informatii din domeniu, te invitam sa te inscrii la conferinta HR 2.0, pe care wall-street.ro o organizeaza in data de 20 februarie. Te poti inscrie aici.

De exemplu, Adecco a recrutat un executiv dintr-o companie mare, cu 3.000 de angajati, care a acceptat provocarea de a se alatura unui start-up.

"El a mers foarte mult pe incredere in brandul de angajator. Oricate interviuri ai avea in faza de evaluare cand alegi sa intri intr-un proiect de genul acesta trebuie sa fii open minded, sa te duci cu inima deschisa, fara anumite prejudecati si conteaza foarte mult oamenii cu care interactionezi din partea organizatiei", a explicat David.

Ea a spus ca motivul pentru care managerul de multinationala a acceptat sa intre intr-o companie mica a fost noutatea industriei, pentru ca nu mai interactionase cu aceasta.

"Start-up-ul era o companie americana si pentru faptul ca asa cum si-au prezentat ei planurile de crestere parea fezabile, adica nu era un proiect imposibil sau ambitii nesustenabile, el a acceptat. A fost vorba si de chimie, ultimul interviu cu un executiv din board l-a facut sa ia decizie", a precizat Olivia David.

Cat dureaza recrutarea unui astfel de manager

Un procest de recrutare pentru un director general dureaza aproximativ sase luni.

"Etapa de identificare candidati si validare poate sa dureze doua luni, apoi interviuri cu noi si persoane din companii, pot fi 10 interviuri prin care trece un director general", a explicat reprezentantul Adecco.

Miscarile la nivelul acesta nu se fac din disperarea unui job

Fac managerii rabat la salariu?

Desi ideea de a-si pune amprenta asupra unui astfel de business este atragatoare pentru managerii cu experienta, de cele mai multe ori ei nu ar face compromisuri in ceea ce priveste salariul. Astfel, chiar daca start-up-ul are potential bun de dezvoltare pe termen lung, managerii vor din start, la angajare, salarii similare cu cele detinute in multinationale.

Este cunoscut faptul ca salariile directorilor generali din tara noastra ajung la multe mii de euro, insa difera in functie de mai multe aspecte, care variaza de la dimensiunea companiei la planurile de crestere ale acesteia. Astfel ca un sef de organizatie poate sa castige de la 3.000 - 4.000 de euro net la dublul sau triplul acestei sume.

De asemenea, pe langa salariile de mii de euro, ofertele organizatiilor includ o serie de beneficii extra, intre care se pot numara limuzine de lux, zile de concediu in plus si vacante de mii de euro platite de companie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri