Programul ”Noua ne pasa”, lansat de Fundatia eMAG, pentru prevenirea abandonului scolar in mediul rural, si-a propus pentru acest an extinderea la 50 de centre after-school in scolile din comunitatile rurale din intreaga tara. Daca pana acum, zona de acoperire a celor 24 de centre a vizat partea de est si sud est a tarii, pentru acest an ”Noua ne pasa”va primi aplicatii de la echipele de cadre didactice din intreg mediul rural.

Perioada pentru aplicatiile de proiecte este intre 20.01 – 20.02.2020 si se poate face accesand https://nouanepasa.ro/aplicatii/.

In prima faza, va exista o analiza a proiectelor primate si se va face o preselectie, in urma careia vor fi invitate echipele de dascali sa participe la un workshop de formare, dar care va avea si o componenta de recrutare. Dupa acest workshop vor fi selectate cele mai bune 26 de echipe si integrate in programul ”Noua ne pasa”.

Ulterior, fiecare scoala selectata primeste o bursa anuala care acopera cheltuielile pentru masa copiilor la scoala, materialele didactice si plata profesorilor. Impreuna cu profesorii sunt discutate si implementate metodele optime de predare, adaptate obiectivelor de integrarea copiilor in comunitatea scolara si motivarea acestora, precum si de recuperare a cunostintelor restante.

“Conform estimarilor noastre, in Romania sunt peste 200.000 de copii care ar avea nevoie de astfel de sprijin pentru un parcurs scolar concludent. Totodata, stim ca in multe dintre aceste comunitati exista profesori si invatatori carora nu le sunt indiferenti acesti copii si care doresc sa-i ajute si dincolo de programul scolar. Apelul nostru li se adreseaza acestor cadre didactice, cu intentia ca impreuna sa ajutam cat mai multi copii”, a precizat Tudor Vlad, directorul programului.

In perioada 2016-2019, ”Noua ne pasa” a dezvoltat 24 de centre after-school care asigura prin intermediul celor 139 de profesori implicati, activitati de educatie remedial pentru aproximativ 800 de copii din mediul rural, care se afla in pericol de abandon scolar. Activitatile scolare presupun ore de educatie remedial in grupuri mici de 4-10 elevi, unde profesorii intervin si sprijina copiii cu problem educationale si socio-financiare.

Construit pe ideea de a asigura conditiile necesare pentru ca elevii din comunitatile defavorizate sa-si continue studiile, programul a inregistrat in timp scaderea ratei abandonului scolar in comunitatile rurale incluse in program. In plus, peste 600 de elevi au obtinut rezultate mai bune la clasa, au primit consiliere psihologica si vocationala si au beneficiat de o masa calda si de rechizite.

Programul ”Noua ne pasa” a fost lansat de Fundatia eMAG in 2014 ca o serie de actiuni prin care ofera resursele necesare pregatirii scolare unor comunitati cu posibilitati restranse.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri