Romania se afla intre tarile cu cele mai mici procente ale angajatilor care lucreaza de acasa, doar 0,4% dintre salariati avand aceasta optiune in 2018, potrivit Eurostat. Doar bulgarii stau mai prost ca noi, cu un procent de 0,3%.

Aproximativ 5,2% din persoanele angajate in Uniunea Europeana, cu varsta intre 15 si 64 de ani, au lucrat in mod obisnuit de acasa in anul 2018, pe primul loc fiind Olanda, unde 14% dintre salariati lucreaza de acasa, urmata de Finlanda (13,3%), Luxemburg (11%) si Austria (10%).

Afla aici tot ce trebuie sa stii ca sa poti munci de unde doresti, dar in legalitate.

La polul opus se afla tara noastra si Bulgaria, cu 0,4% si, respectiv, 0,3% dintre angajati avand optiunea de a lucra de acasa, arata datele Eurostat.

Din date colectate de la nivelul Uniunii Europene reiese ca pe parcursul ultimului deceniu, ponderea persoanelor angajate care in mod normal lucreaza de acasa in Uniunea Europeana a ramas constanta la un nivel apropiat de 5% dintre persoanele angajate (cu varsta intre 15 si 64 de ani). Cu toate acestea, in aceeasi perioada, ponderea celor care uneori lucreaza de acasa a crescut de la 5,8% in 2008 pana la 8,3% in 2018.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri