Parintii ar putea avea dreptul la cinci zile libere pe an pentru a asigura asistenta copilului minor la medic, potrivit unui proiect de lege transmis spre avizare la Consiliul Economic si Social.

In prezent, exista posibilitatea acordarii unei zile lucratoare libere pe an pentru a verifica anual starea de sanatate a copilului si a-l insoti la consultatii medicale, potrivit legii nr. 91 din 1 iulie 2014.

Grupul parlamentar UDMR propune modificarea legii si stabileste pentru fiecare parinte maximum cinci zile lucratoare intr-un an, tinand cont de numarul si de starea de sanatate a copilului.

“Modificarea legii creeaza posibilitatea parintilor de a avea grija de sanatatea copiilor. In viata unei familii, mai ales daca sunt mai multi copii, starea de sanatate a acestora poate fi instabila, nu se poate prevede daca un copil sau toti copiii familiei se vor imbolnavi de trei ori sau de zece ori intr-un an, imbolnavirea lor este imprevizibila. Din aceste motive este necesara completarea legii prin acordarea mai multor zile libere parintilor, creand astfel o siguranta familiilor privind asigurarea asistentei la medic”, se arata in expunerea de motive.

De aceasta masura ar beneficia nu doar parintii biologici si reprezentantii legali ai copilului, ci si parintii adoptivi, care, in prezent, sunt exceptati din reglementare.

Consiliul Economic si Social, organism consultativ al Parlamentului si al Guvernului Romaniei, emite avize si recomandari.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri