Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) este blocată în anul 1992, cu probleme ce țin de birocrație, de lipsa transparenței și de plictiseala funcționarului obișnuit să facă același lucru, a declarat Emanuel Victor Picu, președintele ANOFM.

”Problema la ANOFM este tot a birocrației, a lipsei transparenței, a funcționarului obișnuit să facă același lucru pentru că așa a învățat. Nu există nicio normă, încă avem dosar cu șină”, a declarat Emanuel Victor Picu, președintele ANOFM, în cadrul evenimentului HR 2.0, organizat de wall-street.ro.

”Nu și-au pus întrebarea de ce nu fac altfel. Dar nu este o situație întâlnită doar la ANOFM, peste tot se întâmplă același lucru, atunci când vorbim de instituții. Nu și-au pus problema de ce ar fi bine să procedeze în alt mod. Este o rutină și trebuie să se dea restart”, a completat Picu.

Acesta este de părere că ANOFM poate juca un rol important în piața forței de muncă, însă este nevoie de puțină implicare, trebuie încurajat Parteneriatul Public Privat, trebuie lucrat la simplificare și la a reveni măcar la anul 2000.

”Acum ANOFM este în anul 1992-1993”, explică Emanuel Victor Picu.

Totodată, președintele ANOFM spune că România beneficiează de o infrastrucură foarte importată care poate fi folosită, cea de la nivel județean, local, teritorial.

”Avem și puncte slabe din lipsa de modernizare și preocupare ca măcar legislația să fie actualizată și să răspundă nevoilor din piață”. a declarat Emanuel Victor Picu.

Evenimentul HR 2.0 Inovație în Recrutare și Retenție are ca obiective generale aflarea zonelor în care organizațiile întâmpină cele mai mari dificultăți și provocări în piață muncii, găsirea de soluții și identificarea de exemple de bune practici. Conferința HR 2.0 este susținută de Lugera, Cegeka, Vastint, Signal Iduna, Romanian Sofware, Global Mobility și Nespresso Professional.

Foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri