Un manager de la Facebook, care a făcut sute de angajări, arată care este întrebarea cea mai utilă de la un interviu de angajare.

Julie Zhou este în prezent vice-preşedinte pe zona de product design, însă şi-a început cariera ca intern la Facebook, în urmă cu 10 ani. La acea vreme, compania avea doar aproximativ 100 de angajaţi, iar, în prezent, doar echipa lui Zhou depaşeşte 250 de oameni.

Odată cu trecerea anilor, Julie Zhuo a devenit specialist în recrutare. Atragerea oamenilor buni, care aduc la rândul lor alte talente în companie, este cultura din echipa sa, scrie Business Insider.

Calitatea pe care ea o caută la un candidat este dorinţa de învăţare. Aşa că, atunci când recrutează, şefa de la Facebook foloseşte o întrebare prin care trece direct la subiect.

Ea îi întreabă pe candidaţi despre o situaţie dificila cu care s-au confruntat în carieră. Iar după ce aude povestea, îi provoacă să retrăiască experienţa şi să spună ce ar face diferit de această dată.

"Îmi place această întrebare, deoarece îmi permite să aud un candidat cum face o introspecţie", a declarat Zhuo pentru CNBC Make It. Ea este curioasă să afle cum un candidat ar proceda pentru a-şi schimba strategia sau abordarea de rezolvare a problemelor, dacă ar trece din nou prin ele.

Răspunsul că nu vei face nimic altceva este în mod clar răspunsul greșit. Zhuo îl vede ca pe un steag roșu dacă un candidat susține că tot ceea ce a mers greșit nu ţinea de el.

Există însă un răspuns corect. Acela este ca aplicantul să prezinte cateva idei despre cum poate aborda diferit lucrurile a doua oară. "Sunt foarte entuziasmată de un astfel de candidat, deoarece arată că dă dovadă de productivitate și că poate învăța rapid", a explicat Zhuo.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri