World Education Fair, târgul educațional al începutului de an, prezintă la ediția din 2020 mii de programe de studiu în Marea Britanie și alte nouă țări, pentru elevi și studenți, dar și tabere pentru elevi.

Peste 80 de instituții de învățământ din afara țării vor fi prezente la târgul educațional, în weekendul 29 februarie – 1 martie. La eveniment vor participa instituții de învățământ din Marea Britanie, Olanda, Belgia, Germania, Elveția, Portugalia, Polonia și Canada. Evenimentul se mai organizează la Timișoara (28 februarie), Constanța (2 martie) și Galați (4 martie).

Marea Britanie și Olanda se află în topul preferințelor studenților. Românii reprezintă a șasea cea mai mare comunitate de studenți UE din Marea Britanie, cu aproape 10.000 de studenți înscriși, mai numeroși decât studenții proveniți din Irlanda sau Polonia. Numărul aplicațiilor studenților români la universități din Marea Britanie a ajuns la 2.750 la începutul anului.

Olanda reprezintă a doua destinație de studiu, iar numărul aplicațiilor ar putea să crească în contextul Brexit. Mai mult, Olanda se gândește să înjumătățească taxa de școlarizare în primul an universitar, ajungând la suma de 1.072 de euro, pentru studiile de licență.

La târgul educațional din acest weekend din București vor fi prezenți și reprezentanții liceelor din alte țări, precum Oxford International College. În ultimii trei ani, numărul elevilor care au ales să studieze la licee din străinătate s-a menținut constant, circa 30 pe an, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, Raluca Livia Niculae, coordonator al departamentului de învățământ liceal din cadrul IntegralEdu, consultant pentru studii în străinătate.

Tendințe de studii în străinătate

În ceea ce privește domeniile de studiu, tendința este ca tinerii români care studiază în străinătate să se îndrepte tot mai mult către sectorul STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică). Față de anii trecuți, din ce în ce mai multe universități încep să pună accent pe programe de studiu în domeniul ecologiei și a managementului deșeurilor. Alte domenii preferate sunt următoarele: business, IT și ospitalitate.

Tabere pentru elevi și studenți

La târg vor fi prezente mai multe organizații care oferă tabere educaționale în Europa, dar și în Statele Unite și Canada. Organizațiile vin cu tabere pentru copiii pasionați de fotbal, care vor fi pregătiți de antrenori locali de la Arsenal, prețul unei tabere fiind de 1.500 de lire sterline, pe săptămână. Costurile unei tabere pornesc de la 700 de lire pe săptămână în Marea Britanie și ajung la 1.600 de franci pe săptămână în Elveția.

Pe lângă Marea Britanie, una dintre cele mai populare destinații este Germania, unde părinții își trimit copiii în tabere.

IntegralEdu este un consultant educațional pentru studii în străinătate și pentru programe Work and Travel în Statele Unite, cu birouri în București, Constanța, Craiova, Galați, Iași și Timișoara.

Sursa foto: Charles DeLoye Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri